Μπλόκο στη Λιβαδειά (vid)

Με το γκολ του Μελισσά στο 83ο λεπτό ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαία νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού δημιουργώντας την έκπληξη της 20ης αγωνιστικής και πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά σε παιχνίδι με τους "πράσινους" μετά από 23 χρόνια.

Με το γκολ του Μελισσά στο 83ο λεπτό ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαία νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού δημιουργώντας την έκπληξη της 20ης αγωνιστικής.


Οι πράσινοι που έχασαν για πρώτη φορά ύστερα από έξι συνεχόμενες νίκες, δεν έπιασαν καλή απόδοση, είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ.


Αντίθετα ο Λεβαδειακός έπαιξε έξυπνα και αν και παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς δημιούργησε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα κυρίως στην κόντρα επίθεση.


Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Λεβαδειακού επί του Παναθηναϊκού μετά τις 7 Μαϊου του 1989. Ο Παναθηναϊκός στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων μετρούσε ισάριθμες νίκες, ωστόσο αυτό το σερί σταμάτησε το Σάββατο. Επίσης ο Μελισσάς έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει τη φετινή περίοδο στο πρωτάθλημα να νικήσει τον Ορέστη Καρνέ3ζη. Ο γκολκίπερ των “πρασίνων” δεν είχε δεχθεί γκολ για 627.


O Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε το ματς με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Τομάς και Αλεξίου στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα ήταν οι Μουλόπουλος και Μεντί. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ζησόπουλος και Κόρμπος με τους Φαβάλι και Ναπολεόνι στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Σουμπίνιο πίσω από τον προωθημένο Βασιλείου στο 4-2-3-1 του τεχνικού του Λεβαδειακού


Για τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ξεκίνησε με τον Καρνέζη στο τέρμα ενώ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σαριέγκι και τους Βύντρα, Σπυρόπουλο στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάο με τον Βιτόλο τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Κουΐνσι στην αριστερή πλευρά, δεξιά τον Ζέκα και ο Κλέιτον σε ρόλο μεσοεπιθετικού πίσω από τον Τοτσέ.


Από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη ο Παναθηναϊκός έδειξε τις προθέσεις του να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι που θα του έδινε αέρα 8 βαθμών από το δεύτερο Ολυμπιακό. Μόλις στο 9ο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι να ανοίξει το σκορ.
Ο Κλέιτον εκτέλεσε καταπληκτικά φάουλ από περίπου 30 μέτρα και ανάγκασε τον Κυριακίδη να απογειώνεται και να αποκρούει σε κόρνερ.


Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει έχοντας την κατοχή της μπάλας, όμως η μετατόπιση του Κατσουράνη στην αμυντική γραμμή δεν έδινε την δυνατότητα στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει την εύκολη κάθετη προς τους Τοτσέ και Κουΐνσι. Παρ όλα αυτά στο 22′ και στο 24′ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τους Ζέκα και Κλέιτον να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους.


Η συνέχεια του ματς και ειδικά μετά την ολιγόλεπτη διακοπή δεν ήταν το ίδιο καλή για τον Παναθηναϊκό που ναι μεν συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν είχε τον ίδιο επιθετικό ρυθμό των πρώτων λεπτών με τους παίκτες του Λεβαδειακού να οργανώνονται στα μετόπισθεν και να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη.


Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Φερέιρα προχώρησε σε μια εσωτερική αλλαγή, ζητώντας από τον Κατσουράνη να ανεβαίνει όταν η ομάδα του τριφυλλιού βρίσκεται στην επίθεση και να μένει πιο πίσω ο Σιμάο προκειμένου να βοηθάει ο αρχηγός της ομάδας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Αυτό βέβαια έκανε λίγο πιο ευάλωτη την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού με το Λεβαδεικό να βρίσκει τους χώρους και να φτάνει δυο φορές μέσα σε τρία λεπτά κοντά σε ένα γκολ.


Την πρώτη στο 54′ όταν ο Ναπολεόνι βγήκε μόνος του απέναντι από τον Καρνέζη, δεν έκανε καλό κοντρόλ όμως και τον πρόλαβε ο Σαριέγκι ενώ την δεύτερη στο 57ο λεπτό, με τον Φαβάλι να αποφεύγει τον Σπυρόπουλο μέσα στην περιοχή και δεξιά και να σουτάρει για να διώξει ο Κατσουράνης πάνω στη γραμμή, και στην επαναφορά ο Ζησόπουλος λίγο πιο μέσα από το πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.


Στο 64ο λεπτό ο Κουΐνσι που τραυματίστηκε αποχώρησε αφήνοντας τη θέση του στο Χριστοδουλόπουλο, ενώ στο 73′ ο πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε ακόμα μια αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Ζέκα τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Μαυρίας.


Στο 76′ ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου από αριστερά, ο Σαριέγκι έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη και κατέληξε άουτ.


Στο 79 ο Φερέιρα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί περνώντας στο ματς τον Πετρόπουλο στη θέση του Κλέιτον. Ο Πορτογάλος τεχνικός γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, τοποθετώντας μόνιμα τον Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή και το Σιμάο στα στόπερ.


Την ίδια ώρα πάνω στη σκακιέρα του γηπέδου έκανε κίνηση και ο Παράσχος ρίχνοντας το Μελισσά στη θέση του Ναπολεόνι. Και μπορεί η αλλαγή να έγινε με σκοπό να θωρακίσει αμυντικά την ομάδα του, αλλά ο Μελισσάς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θύμισε επιθετικό και την έστειλε στα δίχτυα του Καρνέζη.
Ο Κουτσόπουλος στο 83ο λεπτό εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Μελισσά να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους, να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη γράφοντας το 1-0 για τους Βοιωτούς.


Το γκολ αυτό και ειδικά το χρονικό σημείο στο οποίο σημειώθηκε, πάγωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς οι επιθέσεις τους εκδηλώθηκαν με ανορθόδοξο τρόπο.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη βρήκε τους παίκτες του Λεβαδειακού να πανηγυρίζουν την υπερπολύτιμη νίκη που τους ανεβάζει στους 13 βαθμούς. Από την άλλη οι παίκτες του Παναθηναϊκού υπέστησαν μια ήττα που μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.


Μια ήττα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στην πορεία του πρωταθλήματος, εάν ο Ολυμπιακός περάσει νικηφόρα από την Τούμπα. Οι παίκτες του Φερέιρα προβλημάτισαν για ακόμα ένα παιχνίδι καθώς είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανούσιοι στο παιχνίδι τους και προβλέψιμοι στις προσπάθειες που επιχείρησαν.




Δείτε τί δήλωσαν Λισγάρας και Ιωαννίδης στην κάμερα του Novasports πριν την έναρξη της αναμέτρησης….


Γήπεδο: “Δημοτικό Λιβαδειάς”
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Τσολάκης, Μαγιάνης 

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Φαβάλι, Μεντί, Ναπολεόνι, Τομάς, Αλεξίου, Βασιλείου, Σουμπίνιο, Ζησόπουλος, Κόρμπος

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Βιτόλο, Σιμάο, Κουίνσι, Ζέκα, Κλέιτον, Τοτσέ







Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.