Εξάρα η Αγγλία, χατ-τρικ ο Κέιν (video)

Ισοπεδωτική ήταν η Αγγλία, η οποία διέσυρε με 6-1 τον Παναμά για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Χατ-τρικ ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έγραψε ιστορία, όπως και ο Φελίπε Μπαλόι που πέτυχε το «παρθενικό» γκολ της χώρας του σε Μουντιάλ. Δύο γκολ ο Στόουνς, προκρίθηκαν οι Άγγλοι.

Ισοπεδωτική ήταν η Αγγλία, η οποία διέσυρε με 6-1 τον Παναμά για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Χατ-τρικ ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έγραψε ιστορία, όπως και ο Φελίπε Μπαλόι που πέτυχε το «παρθενικό» γκολ της χώρας του σε Μουντιάλ. Δύο γκολ ο Στόουνς, προκρίθηκαν οι Άγγλοι, που θα παίξουν με το Βέλγιο για την πρωτιά του ομίλου. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των “λιονταριών” σε Μουντιάλ.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!




Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και επιθετικό δίδυμο τους Κέιν-Στέρλινγκ, τη στιγμή που ο Ερνάν Γκόμες με το 4-5-1 που τοποθέτησε τον Παναμά στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να προφυλάξει τα μετόπισθεν. Ανεπιτυχώς όπως αποδείχθηκε. Δύο γκολ από στατικές φάσεις και δύο από το σημείο του πέναλτι δέχθηκε ο Παναμάς στο πρώτο ημίχρονο.


Ισοπεδωτική η Αγγλία

Εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, καθώς σε 6 τελικές προσπάθειες προς την εστία, οι Άγγλοι βρήκαν στόχο πέντε φορές. Τις δύο βέβαια από το σημείο του πέναλτι.

Ο «χορός» των γκολ άνοιξε στο 8ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Τρίπιερ, ο Στόουνς εντελώς αμαρκάριστος, αφού ο Μουρίγιο έχασε το μαρκάρισμά του, από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πενέδο. Το γκολ του Στόουνς είναι το πρώτο από παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι μετά το απ’ αυτό του Τρέβορ Φράνσις στο Μουντιάλ του 1982. 

Στο 20ο λεπτό, ο Τζέσε Λίνγκαρντ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πριν σουτάρει ο Εσκομπαρ τον «γκρέμισε» και ο Αιγύπτιος ρέφερι, Γκρίσα έδειξε το σημείο του πέναλτι. Εκτελεστής ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έγραψε το 2-0.

Στο 36’, ο Τζέσε Λίνγκαρντ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Πενέδο. Από τα ωραιότερα γκολ του Μουντιάλ ως τώρα!

Φανταστική “κομπίνα” των Άγγλων στο 40’. Ο Τρίπιερ εκτέλεσε το φάουλ, ο Χέντερσον το γέμισμα, πρώτη κεφαλιά του Κέιν, δεύτερη του Στέρλινγκ με τον Πενέδο να διώχνει, όμως στο “ριμπάουντ” ο Στόουνς σημείωσε το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. 

Στο 44’, δεύτερο πέναλτι εις βάρος του Παναμά. Κράτημα του Μουρίγιο στον Στόουνς μετά από κόρνερ του Τρίπιερ, με τον Γκρίσα να δείχνει την άσπρη βου΄λα. Στην ίδια φάση κρατούσε τον Κέιν και ο Εσκομπάρ.

Εκτελεστής και αυτού του πέναλντι ο Χάρι Κέιν, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5-0, με την Αγγλία να προηγείται με 5 γκολ διαφορά για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου. 


Χατ-τρικ ο Κέιν, ιστορικό γκολ ο Μπαλόι

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία κατέβασε ταχύτητα, αφού το 5-0 του ημιχρόνου της πρόσφερε και άνεση και ασφάλεια, ενώ από την άλλη ο Παναμάς προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των «λιονταριών», χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. 

Ο Παναμάς όχι μόνο δεν μπορούσε να απειλήσει, αλλά είχε και την τύχη εναντίον του, καθώς δεν του έφταναν τα πέντε γκολ που δέχθηκε στο πρώτο μέρος, αλλά ήρθε και το έκτο τέρμα στο 63’. Ο ΛόφτουςΤσικ από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Κέιν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πενέδο για το 6-0. Χατ-τρικ για τον Κέιν, ο οποίος έγινε ο τρίτος Άγγλος που πετυχαίνει σε Μουντιάλ μετά τους Χερστ και Λίνεκερ

Στο 76’ ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία για τον Παναμά, καθώς μετά από κόρνερ του Μουρίγιο, ο Τόρες στο δεύτερο δοκάρι με προβολή δεν μπόρεσε να σημειώσει το πρώτο γκολ για την ομάδα του. Ότι δεν κατάφερε ο Τόρες, το πέτυχε ο Φελίπε Μπαλόι ένα λεπτό αργότερα, με τον 37χρονο αμυντικό να γράφει ιστορία καθώς σημείωσε το «παρθενικό» γκολ του Παναμά σε Μουντιάλ. Με προβολή μετά από φάουλ του Άβιλα σκόραρε ο Μπαλόι
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έψαξε το γκολ σε μία ακόμα περίπτωση, όμως το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο. 


Στατιστικά και ρεκόρ:

* Μόλις δύο Εθνικές ομάδες πέτυχαν το «παρθενικό» τους γκολ εναντίον της Αγγλίας σε αγώνα για την τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη που το κατάφερε ήταν η Εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 και η δεύτερη η Εθνική ομάδα του ΕΙΡΕ στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Ο Παναμάς έγινε η τρίτη με το γκολ του Μπαλόι. 

* Το πέναλτι-γκολ του Χάρι Κέιν είναι το πρώτο που εκτελεί Άγγλος παίκτης σε Μουντιάλ μετά το 2002 και την εκτέλεση του Ντέιβιντ Μπέκαμ κόντρα στην Αργεντινή

* Ο Χάρι Κέιν έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Μουντιάλ που σημειώνει δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα. Ο πρώτος που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο ήταν ο Τεόφιλο Γκουτιέρες στον αγώνα του Περού κόντρα στο Ιράν στις 11 Ιουνίου του 1978

*Ο επιθετικός της Τότεναμ έγινε  ο τρίτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει 3+ γκολ στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ μετά τον Ρότζερ Χαντ το 1966 και τον Γκάρι Λίνεκερ το 1986.

* Προηγούμενος παίκτης που είχε πετύχει από δύο γκολ στις δύο πρώτες συμμετοχές του σε Μουντιάλ, όπως έκανε τώρα ο Χάρι Κέιν, ήταν ο Πολωνός Λάτο το 1974. Κάτι ανάλογο έχουν πετύχει επίσης ο Αργεντινός, Γκιγέρμο Στάμπιλε (1930), ο Ούγγρος, Σάντορ Κότσιτς (1954) και ο Γάλλος, Χουστ Φοντέν (1958).

* Μόνο ο Γκάρι Λίνεκερ με 10 γκολ, έχει περισσότερα από τον Κέιν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο άσος της Τότεναμ σε 153 λεπτά, έχει σημειώσει 5 γκολ.

* Έγραψε ιστορία ο Φελίπε Μπαλόι, καθώς έγινε ο γηραιότερος στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που σκοράρει σε ντεμπούτο στη διοργάνωση. Ο αμυντικός του Παναμά σκόραρε σε ηλικία 37 ετών και 120 ημερών καταρρίποντας την επίδοση του Μαρτίν Παλέρμο, ο οποίος είχε βρει δίχτυα σε Μουντιάλ σε ηλικία 36 χρόνων και 227 ημερών.


Οι ενδεκάδες:


Αγγλία (3-5-2):
Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ – Τριπιέρ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63’ Ντελφ), Λόφτους-Τσικ, Γιανγκ – Στέρλινγκ, Κέιν (63’ Βάρντι).

Παναμάς (4-5-1):
Πενέδο – Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις – Μπαρσένας, Κούπερ, Γκόμες, Γοδόι (64’ Γοδόι), Ροντρίγκες – Πέρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.