Μάχη κορυφής! (vid)

Το ματς αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το Novasports.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν των αναμετρήσεων Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης που έχει μας έχουν χαρίσει ποικιλία αποτελεσμάτων.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στη Superleague, όμως πρώτα πρέπει να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κάνει πορεία πρωταθλητή στο δεύτερο γύρο με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο. Το ματς αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το Novasports.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων που έχουν μας έχει χαρίσει ποικιλία αποτελεσμάτων.

Αντίο στον Τάκη!

Ο Αστέρας Τρίπολης τη σεζόν 2007-2008 έκανε τα στόματα να μένουν ανοικτά, αφού αν και νεοφώτιστός κέρδιζε το ένα ματς μετά το άλλο, χωρίς να υπολογίζει έδρα και δυναμικότητα αντιπάλου. Οι Τριπολιτσιώτες είχαν κερδίσει στην έδρα τους τον Ολυμπιακό τον Νοέμβρη του 2007 με 1-0 και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ματς του δεύτερου γύρου. Μπορεί ο Ζούλιο Σέζαρ να είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό, όμως ο Όσκαρ Καρντόσο στο 33′ ισοφάρισε και η ομάδα του κράτησε την ισοπαλία ως το τέλος, αν και αγωνίστηκε στα τελευταία σαράντα λεπτά με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Μασάρα. Εκείνο το ματς ήταν αποφασιστικής σημασίας για την μη παραμονή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού, παρά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο στο ελληνικό πρωτάθλημα έδειξε την πόρτα στον Έλληνα τεχνικό μετά από μια αγωνιστική, για να πάρει τα ηνία ο Χοσέ Σεγούρα.

Ίδιο ξεκίνημα, κόκκινο φινάλε!

Ο Αστέρας φάνηκε να έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν αιφνιδίασε σκοράροντας στο Φάληρο πρώτος. Ήταν μάλιστα η πρώτη αγωνιοστική του πρωταθλήματος και ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ στο 44′. Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το όπλο του ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και μέσα σε τρία λεπτά (61′, 64′) έκανε το σκορ 2-1. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με γκολ στο 81ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1 επί του μαχητικού Αστέρα. Στο 89ο λεπτό ο Ζαουάντ Ζαιρί άφησε τον Αστέρα με δέκα παίκτες, ένας παίκτης που την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Στο ματς του δεύτερου γύρου ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 χάρη σε τέρμα του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο 27ο λεπτό.

Πρώτο τρίποντο του Τσιώλη

Ο Σάκης Τσιώλης μετά το πέρασμα απ’ τον Άρη ανέλαβε τον Αστέρα στα μέσα του Νοέμβρη και κάθισε στον πάγκο για πρώτη φορά στις 19 του μήνα στο ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Ένωση κέρδισε με 2-0 και η συνέχεια ήθελε την ομάδα της Τρίπολης να υποδέχεται τους Πειραιώτες στο σπίτι της. Ο Τσιώλης πήρε το πρώτο του τρίποντο σαν προπονητής του Αστέρα απέναντι στον Ολυμπιακό με 2-0 με γκολ των Μάρτινς και Περόνε. Ήταν ένα σκληρό και δυναμικό ματς στο οποίος ο διαιτητής Δημλήτρης Κύρκος έδειξε δέκα κίτρινες κάρτες, έξι σε παίκτες του Αστέρα και τέσσερις σε παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο «Λούτσι» και ο πρώην…

Στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης ανεξαρτήτως έδρας πρώτος σκόρερ είναι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με τρία γκολ, ενώ ακολουθούν με δύο οι Λούα Λούα και Νταβίντ Φουστέρ. Απ’ την πλρυρά του Αστέρα κανείς παίκτης δεν έχει «ζευγαρώσει» τα γκολ επί του Ολυμπιακού, με την ομάδα της Τρίπολης να μετράει έξι γκολ απέναντι στους ερυθρόλευκους και ισάριθμους σκόρερ. Ο Ζαουάντ Ζαιρί είναι μαζί με τον Θανάση Κωστούλα οι μοναδικοί που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, με τον Μαροκινό μέσο μάλιστα να έχει χρηστεί και σκόρερ σε ματς με τον Αστέρα. Ήταν στις 17 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο Ζαιρί διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δείτε video, δηλώσεις και στατιστικά που αφορούν το παιχνίδι. Όλα συγκεντρωμένα στο νέο Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.