«Οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Ο Σταύρος Κοντονής κάλεσε τις ομάδες να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τα θέματα βίας.

Ο Σταύρος Κοντονής κάλεσε τις ομάδες να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τα θέματα βίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio για την εφαρμογή των κανονισμών, το κλείσιμο των Θυρών 13-14 της Λεωφόρου, αλλά και το θέμα του κλειστού του ΟΑΚΑ με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αναλυτικά:

Για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό μετά τη σημερινή συνέντευξη της ΚΑΕ:

«Όσοι επιτίθενται σε μένα, δηλαδή στην κυβέρνηση αυτή την περίοδο, έχουν απόλυτο άδικο. Εμείς πολιτευόμαστε με γνώμονα το δίκαιο και την ισονομία. Αν κάποιος νομίζει ότι τον έχουμε αδικήσει να μας το πει.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι έχουμε μόνιμη παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης ότι δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις. Στον αγώνα Βέροια-Ολυμπιακός, για παράδειγμα, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός παρά την παράλειψη του διαιτητή».

Για το αν εφαρμόζονται οι κανονισμοί:

«Στο ματς κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός εφαρμόστηκε ο κανονισμός ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, στον οποίο έχουν συμφωνήσει οι διαγωνιζόμενες ομάδες. Παρατηρώ, πράγματι, τρεις φορές τα όργανα του ποδοσφαίρου να μην εφαρμόζουν τους κανονισμούς προς όλους».

Για τη διαφορά του ΚΑΠ με το νόμο Κοντονή:

«Θέλω να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι ο νόμος που ψηφίσαμε τον Μάιο και άλλος ο ΚΑΠ. Δεν έχω καμία νομική δυνατότητα να επεμβαίνω στα θέματα της διαιτησίας. Παρόλα αυτά έχω πιέσει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί προς όλους. Εγώ δεν είμαι ούτε η ΕΠΟ, ούτε αρχιδιαιτητής, ούτε τους ορίζω, ούτε τους ελέγχω.

Συμφωνούμε ότι ενώ το κράτος έχει κάνει προσπάθεια για να υπάρχει ισονομία, με τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, όπου κινδύνεψα να με φάνε από τη FIFA και την ΕΠΟ και φίλα προσκείμενες στον Ολυμπιακό εφημερίδες. Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση, είχε αποστασιοποιηθεί».

Για την υπόθεση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο:

«Το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης αφορά τη δικαιοσύνη. Όποιος νομίζει ότι βρισκόμαστε σε κράτος ανάγκης, όπου η κυβέρνηση κάνει ό,τι θέλει, κάνει λάθος. Βρισκόμαστε σε κράτος δικαίου. Αν μου φέρουν ένα παράδειγμα όπου εγώ δεν λειτούργησα με τον ίδιο τρόπο, τότε εγώ θα καθίσω να τους ακούσω».

Για το λουκέτο στις θύρες 13 και 14:

«Ο Αλαφούζος δεν μου το πρότεινε. Του είπα ότι κινούμαι σε αυτή την κατεύθυνση και μου απάντησε να το κάνετε, γιατί μας έχουν καταστρέψει. Εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις ΠΑΕ για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο».

Για το αν έκανε παρέμβαση στο θέμα της τιμωρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Καθόλου. Είπα ότι κανένα μέλος της ΕΕΑ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τον πήρα τηλέφωνο για να προκαταβάλλω την απόφαση. Ούτε ότι απαγόρευσα σε κάποιον να ψηφίσει.

Ο κύριος Παπαλάκης ήταν ο πρώτος που μίλησε και υπάρχουν και τα πρακτικά που το επιβεβαιώνουν. Δεν μίλησα λοιπόν για το περιεχόμενο της απόφασης. Είπα ότι πρέπει να είναι σεβαστό».

Για το γεγονός ότι δεν αποδίδεται η ατομική ευθύνη, όπως για παράδειγμα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός:

«Το πρόβλημα στο ντέρμπι δημιουργήθηκε από την αποκαλωδίωση του τουρνικέ στη θύρα 14. Εδώ δεν υπάρχουν ευθύνες; Τα μέτρα ήταν αυστηρά εκείνη τη μέρα και μίλησα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Οι ομάδες όμως τι κάνουν; Πως ο Παναθηναϊκός δεν τα είδε; Πως ξεκίνησε η εισροή των οπαδών σε συγκεκριμένες εξέδρες και έγινε ό,τι έγινε;».

Για το θέμα της ασφάλειας των γηπέδων και το πώς θα λειτουργήσει στην πράξη:

«Δεν είμαι αιθεροβάμων. Αυτό το μέτρο που εφαρμόζεται, μετά από αρκετές αντιδράσεις, δεν θα λειτουργήσει από την πρώτη μέρα. Σε βάθος χρόνο, όμως, σε διάστημα ενός χρόνου, πιστεύω θα λειτουργήσει».

Για το αντικείμενο στον Κουλιμπαλί στο ματς Πλατανιάς-Ολυμπιακός:

«Ο αθλητικός δικαστής έχει την υπόθεση στα χέρια του. Τους κανονισμούς ποδοσφαίρου τους καθορίζουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Υπάρχει μία σύγχυση ότι ο ΚΑΠ και αυτό που ψηφίσαμε τον Μάιο είναι κοντά. Δεν είναι έτσι.

Να βγάλει τα πορίσματα η αθλητική δικαιοσύνη και όχι να ακούω τον κάθε άσχετο να βγάζει δικές του αποφάσεις. Όλοι να ξέρουμε ότι ο δικαστής το κάνει με βάση την επαγγελματική του συνείδηση και κατάρτιση. Γι’ αυτό και βάλαμε τακτικούς δικαστές, τους οποίους δεν ήθελαν».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε δύο φορές για το ίδιο αδίκημα:

«Η πειθαρχική τιμωρία δεν έχει σχέση με τα διοικητικά μέτρα. Με αυτό που επιβάλλει το κράτος. Το προβλέπει ο νόμος ως διοικητικό μέτρο το να κλείσουν οι θύρες. Εδώ που φτάσαμε, το κράτος δείχνει ότι ενδιαφέρεται και λέει ότι εγώ επιλαμβάνομαι. Να μην υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και προβλήματα.

Όπως επιβλήθηκε ποινή στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αναλόγως, έτσι και στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι διαφορετική η συμπεριφορά. Όταν πέρυσι είχαμε θρηνήσει νεκρό, δεν γίνεται το κράτος να μην έχει αυξημένο ενδιαφέρον. Δεν κάνουμε πίσω».

Για το θέμα με τις κάμερες, τα τουρνικέ και το ηλεκτρονικό εισιτήριο:

«Η εικόνα είναι αρκετά θετική, για τις κάμερες, τα τουρνικέ κ.λ.π. Χρειάζεται υπομονή για να φτάσουμε στο 100%. Θα τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός ότι περνούν τόσα πολλά επικίνδυνα αντικείμενα μέσα στα γήπεδα:

«Αυτό που έγινε με το ξήλωμα των καλωδίων και των τουρνικέ στη θύρα 14, στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, καταλαβαίνουμε πως προήλθε. Πρώτα οι ΠΑΕ να πάρουν τις ευθύνες τους, για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν γίνεται συνέχεια να φταίει πάντα κάποιος άλλος».

Για το αν υπάρχει διάθεση για συνεννόηση με όλους τους φορείς:

«Διαφωνίες υπάρχουν αλλά και το θέμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο με την ΕΠΟ έληξε έπειτα από παρέμβασή μου. Έχουμε καλή διάθεση, τους έχουμε θέσει προ των ευθυνών τους και πιστεύουμε ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Βήματα πίσω δεν κάνουμε. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν. Και παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητά μας η διαιτησία, έχουμε παρέμβει όσο είναι εφικτό και εκεί».

Για τα παράπονα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το μίσθωμα του ΟΑΚΑ:

«Για να εισπράττουμε τα χρήματα, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού, έχουμε ιερή υποχρέωση και το τελευταίο ευρώ να μπει στο ταμείο. Το έχω πει και στη Βουλή.

Η προηγούμενη σύμβαση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός κρίθηκε ως χαριστική από το ελεγκτικό συνέδριο. Και ήθελαν να κάνω εγώ μείωση; Για να συνέλθουμε… Εδώ ήρθα να διαχειριστώ τα χρήματα του ελληνικού λαού, που ματώνει».

Για το αν σήκωσε το τηλέφωνο στον Βαγγέλη Μαρινάκη τη μέρα του ντέρμπι:

«Ήταν υποχρέωσή μου να σηκώσω το τηλέφωνο στον κύριο Μαρινάκη. Πόσες φορές έχω απαντήσει στον κύριο Αλαφούζο; Έκανα πάρα πολύ σωστά.

Μίλησα αυστηρά σε όλους να μην κάνουν δηλώσεις και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις. Δεν θα κάνω βήμα πίσω, πουθενά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.