Ο Καλού είχε τον τελευταίο λόγο…

Με δύο γκολ του Ιβοριανού, το δεύτερο με πέναλτι στις καθυστερήσεις, η Χέρτα πήρε την ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Ντόρτμουντ, δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάγερν που νίκησε εκτός έδρας τη Μάιντς, να πλησιάσει στην κορυφή.

Η ομάδα του Φαβρ, η οποία διέλυσε την περασμένη Τετάρτη με 4-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Βεστφαλία για τους ομίλους του Champions League, προηγήθηκε στο 27’ με τον Σάντσο. Ωστόσο ο σύλλογος από το Βερολίνο βρήκε την ισοφάριση στο 41’ με τον Καλού, που έφτασε τα 40 γκολ στη σταδιοδρομία του στην Bundesliga, αλλά είχε ένα ακόμη στο σακούλι του, όπως απεδείχθη στο τέλος. Ο Σάντσο είχε και πάλι τη λύση για την πρωτοπόρο της Bundesliga, αφού ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, νίκησε και πάλι τον Γιάρστεϊν για το 2-1. O Άγγλος teenager έχει 4 γκολ και 4 ασίστ στα 5 τελευταία ματς του πρωταθλήματος. Το πέναλτι του Καλού στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό Ντόρτμουντ-Χέρτα 2-2, με αποτέλεσμα η Ντόρτμουντ να πηγαίνει στους 21 βαθμούς. 

Η Μπάγερν προηγήθηκε στην «Opel Arena» με το βολέ του Γκορέτσκα στο 39’, ύστερα από πάσα του Κίμιχ από τη δεξιά πλευρά. Η Μάιντς, που αγνοούσε το γκολ επί 497 λεπτά, έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία στο 48’ με τον Μποέτιους –πρώτο γκολ για τη μεταγραφή του καλοκαιριού από τη Φέγενοορντ- μετά τη σέντρα του Μπροζίνσκι.  Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη χάρη στο πρώτο γκολ στην τρέχουσα σεζόν του Τιάγκο Αλκάνταρα στο 60′, με τον Λεβαντόβσκι να προσφέρει την τρίτη ασίστ του, έχοντας πλέον στους 19 πόντους. 

Οι επιλογές του Νίκο Κόβατς για τους πρωταθλητές Γερμανίας –η ομάδα της Βαυαρίας υποδέχεται την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική του Champions League στις 7 Νοεμβρίου- ήταν οι: Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ζούλε, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκορέτσκα (55’ Ρενάτο Σάντσες), Γκνάμπρι (57’ Ριμπερί), Μίλερ (84′ Ραφίνια), Λεβαντόβσκι, αφού απουσίαζαν ο τιμωρημένος Ρόμπεν –αποβληθείς την προηγούμενη αγωνιστική- κι οι τραυματίες Κομάν, Τολισό. 

Στο Ντίσελντορφ η τοπική Φορτούνα δεν απέφυγε την πέμπτη διαδοχική ήττα της, αυτή τη φορά με 3-0 από τη Βόλφσμπουργκ –επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από 6 αγωνιστικές- η οποία πήρε το τρίποντο χάρη στο πέναλτι του Βέγκχορστ στο 41’, το γκολ του Μπρέκαλο στο 73’ κι εκείνο του Γκίντσεκ στο 80′. 

Η Άουγκμπουργκ (δίχως τον τραυματία Σταφυλίδη) είχε να νικήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου, τελικώς επιβλήθηκε στο Ανόβερο της ομώνυμης ομάδας με 2-1, χάρη στα γκολ των Ράνι Κεντίρα – ο μικρός αδερφός του Σάμι- στο 8’ και Φινμπόγκασον με πέναλτι στο 63’. Ο Ισλανδός άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα. Το γκολ του Μπεμπού στο 72’, πέραν της μείωσης του σκορ, δεν προσέφερε κάτι χειροπιαστό στους γηπεδούχους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.