Αυτοκίνητο – Μοτοσυκλέτα:Τι ρισκάρετε κυκλοφορώντας ανασφάλιστοι…


H νομοθεσία για τα ανασφάλιστα οχήματα είναι σαφής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Εάν… συλληφθεί τε να οδηγείτε με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, εκτός από τις πινακίδες και το δίπλωμά σας, καθώς και την άδεια αυτοκινήτου τα οποία σας αφαιρούνται για έξι μήνες, είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες.

Και αν λάβουμε υπόψη μας το παραπάνω γεγονός ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε κατά πόσο έχει νόημα να αφήνουμε ανασφάλιστο το όχημά μας.

Στην περίπτωση μάλιστα κατά την οποία εμπλακείτε ανασφάλιστοι σε ατύχημα, θα χάσετε την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες σας για δύο χρόνια, ενώ σε περίπτωση υποτροπής για τρία χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση ο κάτοχος του οχήματος βαρύνεται και με ποινικές κυρώσεις. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου προβλέπεται φυλάκιση που ξεκινάει από τους 2 μήνες και μπορεί να φτάσει έως και τον ένα χρόνο σε συνδυασμό με χρηματική ποινή έως και 3.000 ευρώ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι πλέον τα ασφάλιστρα είναι ιδιαίτερα οικονομικά για την κάλυψη του μεταφορικού μέσου, το οποίο σας οδηγεί καθημερινά στον προορισμό σας, ίσως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ξανασκεφτείτε το ποσοστό ρίσκου που ενέχει η… ανασφάλιστη μετακίνηση.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εταιρειών, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα μέσω διαδικτύου για απευθείας ασφάλιση, χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να δαπανήσει χρόνο σε κάποιο ασφαλιστικό γραφείο ή να προστρέξει σε ασφαλιστικούς συμβούλους.

Συνήθως η καταχώρηση μερικών βασικών στοιχείων είναι αρκετή. Κυβισμός, έτος κυκλοφορίας, ηλικία οδηγού, παλαιότητα οχήματος καθώς και μερικές ακόμα βασικές πληροφορίες είναι αυτές που συνήθως ζητούνται. Έτσι, πολύ απλά και οικονομικά με χρέωση της κάρτας μας μπορούμε να πετύχουμε σε αρκετές των περιπτώσεων, επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρα και όλα αυτά on-line.

Αξίζει λοιπόν να ρισκάρετε, πληρώνοντας πρόστιμο, το οποίο είναι τουλάχιστον το διπλάσιο ή να χρειαστεί να μείνετε χωρίς άδεια οδήγησης, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, για να γλιτώσετε την πληρωμή ασφαλίστρου; Μην ξεχνάτε ότι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία δικαιούστε πρακτικά να είστε ανασφάλιστος, είναι μόνο όταν έχετε δηλώσει ότι το αυτοκίνητό σας βρίσκεται σε ακινησία και έχετε καταθέσει τις πινακίδες στην εφορία. Η επιλογή σε κάθε περίπτωση είναι δική σας…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.