Ως Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

13/03/2011 • 22:52
Ως Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • shares

Η FIBA έδωσε "ελευθέρας" στη Μεγάλη Βρετανία, για να συμμετάσχει χωρίς προκριματικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τον τρόπο που προσεγγίζουν το άθλημα στη Βρετανία, γι΄αυτό στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει: «Το κεντρικό συμβούλιο απαντά καταφατικά στη απευθείας συμμετοχή των ομάδων ανδρών και γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Με προϋπόθεση, όμως, στις 30 Ιουνίου του 2012 οι χώρες (Αγγλία, Σκοτία και Ουαλία) να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για καλύτερη διαχείριση του αθλήματος».

Η FIBA επιθυμεί διαχωρισμό των εθνικών ομοσπονδιών και όχι κεντρική διαχείριση υπό την "ομπρέλα" της Μεγάλης Βρετανίας. Ακόμα, όμως, κι αν δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, τότε θα πρέπει απαραιτήτως η Βρετανία να καθιερωθεί ως η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού και όχι να υπάρχουν ξεχωριστές εθνικές ομάδες (λ.χ. Αγγλία).

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
17/11/2018 • 08:16

Προβάδισμα για Ιταλία, Σάντερλαντ. Ματς για γκολ σε Πίτερμπορο και Μπρίστολ

Πολλά ματς στις χαμηλές κατηγορίες της Αγγλίας και της Σκωτίας μας δίνουν σε πολλές περιπτώσεις ενδιαφέρουσες ιδέες αναφορικά με την προοπτική παραγωγικότητάς τους ενώ στο Μιλάνο η Ιταλία είναι απόψε φαβορί λόγω κινήτρου

14/11/2018 • 10:51