Ως Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

13/03/2011 • 22:52
Ως Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • shares

Η FIBA έδωσε "ελευθέρας" στη Μεγάλη Βρετανία, για να συμμετάσχει χωρίς προκριματικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τον τρόπο που προσεγγίζουν το άθλημα στη Βρετανία, γι΄αυτό στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει: «Το κεντρικό συμβούλιο απαντά καταφατικά στη απευθείας συμμετοχή των ομάδων ανδρών και γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Με προϋπόθεση, όμως, στις 30 Ιουνίου του 2012 οι χώρες (Αγγλία, Σκοτία και Ουαλία) να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για καλύτερη διαχείριση του αθλήματος».

Η FIBA επιθυμεί διαχωρισμό των εθνικών ομοσπονδιών και όχι κεντρική διαχείριση υπό την "ομπρέλα" της Μεγάλης Βρετανίας. Ακόμα, όμως, κι αν δεν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, τότε θα πρέπει απαραιτήτως η Βρετανία να καθιερωθεί ως η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού και όχι να υπάρχουν ξεχωριστές εθνικές ομάδες (λ.χ. Αγγλία).

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
17/02/2019 • 07:11

Φαβορί υπό αμφισβήτηση σε Λισαβόνα, Σεντ Ετιέν και Σουόνσι

Στο Σουόνσι η ομάδα της Ουαλίας είναι το φαβορί αλλά η Μπρέντφορντ μπορεί να δώσει έναν γρήγορο ρυθμό.Στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν θα δυσκολευτεί στο Σεντ Ετιέν ενώ σε δοκιμασία τίθεται το προβάδισμα της Σέλτικ, της Σπόρτιγκ Λισαβόνας και πιθανόν της Ίντερ