Περίπατος στα Χανιά (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα του Πλατανιά, τον οποίο και νίκησε με 4-0. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο είχαν «καθαρίσει» το ματς, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο είχαν πανηγυρίσει τρεις φορές.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα του Πλατανιά, τον οποίο και νίκησε με 4-0. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο είχαν «καθαρίσει» το ματς, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο είχαν πανηγυρίσει τρεις φορές. 

Πλέον ο Ολυμπιακός έφτασε τους  50 βαθμούς (χωρίς να υπολογίζουμε το ματς με τον ΠΑΟΚ και την αφαίρεση των βαθμών, καθώς οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει) και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για να δει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά την επιστροφή του, πέτυχε ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος ευστόχησε στο πέναλτι που «κέρδισε» ο ίδιος και με το οποίος έγραψε το 0-3. Νωρίτερα ο Ρομαό είχε ανοίξει το σκορ και ο Μάριν είχε σημειώσει το 0-2.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου παρέταξε τον Πλατανιά με 5-3-2. Ο Κλιάιτς τερματοφύλακας, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμουνά στο κέντρο της άμυνας με τον Ουές δεξιά και τον Πλιάτσικα αριστερά. Μάλσα, Νιλι και Δημούτσος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Κασάλιτσα, Ενσικουλού στην επίθεση. 

Ο Οσκαρ Γκαρσία επέλεξε το 4-2-3-1. Ο Προτό κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρη. Ο Ρομαό είχε δίπλα του τον Μάρτινς με τον Μάριν αριστερά, Μιραλάς δεξιά και τον Φορτούνη πίσω από Ανσαριφάρντ.

«Καθάρισε από νωρίς»

Το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό ήταν όπως το περίμενε όλος ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Πλατανιά να περιμένει την ευκαιρία του να φύγει στην αντεπίθεση. Οι παίκτες του Γκαρσία κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Κλιάιτς. Οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν στο 14’ σε μία φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σωστά για οφσάιντ του Μάριν. Ο Γερμανός με τακουνάκι πάσαρε στον Ρομαό για να κάνει ο τελευταίος το 0-1 με κοντινή προβολή. 

Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 23’ ο Μάριν με πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Κλιάιτς και με σουτ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 και να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο. 

Οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και τελείωσαν το πρώτο μέρος με μόλις μία τελική, αυτή του Δημούτσου στα πρώτα λεπτά. Στο υπόλοιπο του πρώτου μισού του αγώνα οι Κρητικοί είχαν παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα να δεχθούν και τρίτο γκολ. Ο Μάλσα στο 34’ ανέτρεψε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βέλγος από την άσπρη βούλα πανηγύρισε το πρώτο του φετινό γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού…

Στο ρελαντί…

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τον Κοροβέση και τον Πατράλη. Η εικόνα του Πλατανιά βελτιώθηκε, καθώς και ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και αναπτύσσονται από τα πλάγια, χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα. Τελικά το τέταρτο γκολ δεν άργησε να έρθει για τους φιλοξενούμενους. Ο Ελαμπντελαουί στο 54’ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Σισέ με κεφαλιά έγραψε το τελικό 0-4. 

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, με τον Πλατανιά να ανεβάζει συχνά παίκτες μπροστά, όμως μόνο ο Κασάλιτσα κατάφερε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του Προτό. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει και το έκανε σωστά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. 

Ετσι ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα στη νίκη και στους 50 βαθμούς, αφήνοντας τον Πλατανιά στην τελευταία θέση και τους 10.


Διαιτητής:
Γιώργος Τζοβάρας

Κίτρινες:
Κασάλιτσα – Μποτία


Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου):
Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου (46΄ Πατράλης), Ντικαμονά, Ουές, Δημούτσος (46΄ Κοροβέσης), Μαλσά, Πλιάτσικας (70΄ Παπανικολάου), Ενσικουλού, Κασάλιτσα.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία):
Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (66΄ Ζιλέ), Φορτούνης (62΄ Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (75΄ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.