Ο Ευγένι Πασούτιν ήρθε «διαβασμένος» στο ΟΑΚΑ και πέτυχε αυτό που είχε καταφέρει στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ο Γιόνας Καζλάουσκας. Υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα και αυτό απο μόνο του αποτελεί μεγάλο επίτευγμα, όπως εξηγησε και ο ίδιος. 

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη νίκη απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Δεν φεύγουν πολλές ομάδες με τη νίκη απ’ το ΟΑΚΑ», τόνισε. Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να «μπλκάρει» τους παίκτες του Ομπράντοβιτς επεσήμανε πως «εστιάσαμε στους Διαμαντίδη-Μπατίστ και στο pick and roll τους. Σκόραραν από 14 και 16 πόντους αντιστοίχως, αλλά αυτά συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο. Περιορίσαμε άλλους παίκτες. Συνήθως δεχόμαστε 65 πόντους, τώρα δεχτήκαμε 83 πόντους, αλλά το αποτέλεσμα μετράει».

Όταν ρωτήθηκε για το λόγο για τον οποίο απουσίασε ο έμπειρος Νέιθαν Τζάγουάι, ο Ρώσος τεχνικός απάντησε ότι αν και «ο Τζάγουαϊ είχε καλές εμφανίσεις στις τελευταίες αναμετρήσεις. Αλλά απεβίωσε ο πατριός του κι έπρεπε να πάει στην Αυστραλία. Είναι ανθρώπινες καταστάσεις, δεν μπορείς να του απαγορεύσεις».