Στερέψαμε από λόγια

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για το προσφυγικό και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Αφήστε για λίγο την εστία σας. Τη ζεστασιά του σπιτιού σας. Και βγείτε έξω, να «μπερδευτείτε» ανάμεσα στους άστεγους συμπατριώτες μας και τους πρόσφυγες που συρρέουν κατά χιλιάδες στα μέρη μας. Πόσο σκληρή είναι η ζωή. Και πόσο ανάγκη έχουν από έμπρακτη υποστήριξη.

Λίγο – πολύ όλοι μας έχουμε αντιληφθεί το μαρτύριο τόσων και τόσων ανθρώπων. Θα μας επιτρέψετε να κάνουμε μία στάση στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι ανάγκες του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού μας φέρνουν συχνά στην ευρύτερη περιοχή.

Μας έλεγαν υπάλληλοι του Λιμανιού πως στους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν με αξιοπρέπεια το πολύ 2.500 άνθρωποι. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε στους 5.000! Δε χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη ανάλυση για να αναδείξουμε τη διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην περιοχή του Πειραιά. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

Πραγματικά, στερέψαμε από λόγια για να περιγράψουμε τη βοήθεια που προσφέρουν εθελοντές, οι οποίοι βρίσκουν χρόνο για να είναι διαρκώς εκεί. Καθημερινή είναι και η προσφορά του Ολυμπιακού σε ρούχα αλλά και με περισσότερες από χίλιες μερίδες φαγητού.
 
Όλες αυτές οι σκέψεις στριφογύριζαν στο μυαλό μας καθώς ετοιμαζόμασταν να καταθέσουμε τις σκέψεις μας αναφορικά με την επόμενη ημέρα στους «ερυθρόλευκους» έπειτα από τη νίκη τους στο ντέρμπι των «αιωνίων». Θα μας επιτρέψετε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο στην επόμενη επικοινωνία μας.
 
Και όσοι έχουν τη δυνατότητα να σταθούν δίπλα, όχι μόνο στους πρόσφυγες, αλλά και στους άστεγους συμπατριώτες μας οι οποίοι ανεβαίνουν 24 ώρες το 24ωρο το δικό τους Γολγοθά, ας το κάνουν δίχως δεύτερη σκέψη. Αυτά είναι τα σημαντικά προβλήματα της ζωής.  Και το ποδόσφαιρο θα πρέπει να είναι η διασκέδασή μας…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.