Αδαμίδης: «Εντός 48 ωρών νέα πρόταση επενδυτών»

Στην αποκάλυψη πως υπάρχει πρόταση Ελλήνων επιχειρηματιών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης.

Στην αποκάλυψη πως υπάρχει πρόταση Ελλήνων επιχειρηματιών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, προχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε πως η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Όπως τόνισε πρόκειται για ένα γκρουπ τριών επιχειρηματιών, οι οποίοι προσέγγισαν την ΠΑΕ και το Σάββατο θα έχουν συνάντηση με τον Νίκο Νοτιά. Επίσης, τόνισε πως ο επικεφαλής αυτής της κίνησης είναι επιφανής και ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ, ενώ ευχήθηκε να δώσει το «παρών» και στην συνάντηση της Κυριακής.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ επανέλαβε πως αποχωρεί από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ και ευχήθηκε η νέα διοίκηση να είναι επιτυχημένη και με μακρόχρονη θητεία.

Επίσης, προανήγγειλε νέα συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της θητείας του, όπου μιλήσει για όλα τα θέμα της θητείας του στην προεδρία της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της αποκάλυψε πως ο επενδυτής που είχε εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο, Γιάννη Βλάχο, ήταν ο Ουαλίντ Τζουμπλατ, πολιτικός και επιχειρηματίας από το Λίβανο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη:

– Το “παρών” στα Σπάτα δίνουν ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου και το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Σίμος. Επίσης, παρόντες είναι και οι Σεραφείδης και Τράγος.

Ο Σταύρος Αδαμίδης δήλωσε: “Δεν θα ήθελα να μπούμε σε πολλές ερωτήσεις. Θα γίνει νέα συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της θητείας μου. Θα είμαι κοντά στον νέο πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. ώστε να γίνει ενημέρωση. Θα είναι καθοριστική η συνάντηση της Κυριακής. Πιστεύω πως αν ήμασταν ενωμένοι είμαστε ανίκητοι. Η πρόταση του κ. Τροχανά μπορεί να δώσει λύση, αρκεί να πιστέψουμε. Ο κόσμος ας αποτελέσει τώρα την εγγυήτρια δύναμη της ΑΕΚ”.

Ο Αδαμίδης τόνισε για τις επαφές με τους επενδυτές: “Οι κ. Παππάς και Νοτιάς είτε το θέλουν πολύ είτε όχι, έχουν προσφέρει πολλά. Η Petit Chateux δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο κ. Ξενιάδης προτάθηκε από κ. Στράτο, αλλά σταματήσαμε όταν προέκυψαν θέματα φερεγγυότητας. Ο κ. Βλάχος, τον οποίο δεν τον ήξερα καθόλου, δεν ήταν δικό μας δημιούργημα, όπως λένε κακόβουλοι, στην πορεία προέκυψε και όνομα Λιβανέζου επιχειρηματία. Περιμέναμε συγκεκριμένη γραπτή πρόταση και ακόμα περιμένουμε. Όσον αφορά τον Τζον Άντζελος συναντήθηκε με τον κ. Κασνακίδη πριν από δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν υπάρχει πρόταση. Εγώ πήγα στο Ντουμπάι και έδωσα τα στοιχεία σε Σαουδάραβες, βλέπουν θετικά, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Επίσης, υπήρχε κρούση από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε πρόταση. Ένθερμος ΑΕΚτζής, σοβαρός επιχειρηματίας, κάτοικος εξωτερικού. Το όνομά του θα γίνει γνωστό μέσα στο σαββατοκύριακο όταν θα συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Έχει ενημερωθεί για το σχέδιο Τροχανα και είναι θετικός”.

Επίσης, ο Αδαμίδης τόνισε για τις φήμες των τελευταίων ημερών, για τις επαφές της διοίκησης με ξένους επενδυτές: «Δεν υπήρχαν επαφές με Ισραηλινούς, το Κατάρ και Κινέζους. Οι μετοχές νομικά δεν ανήκουν στη Morgan Stanley, αλλά στα φυσικά πρόσωπα και στους supporters. Έχουμε συμφωνία για την αποπληρωμή του δανείου. Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί. Ο κ. Παππάς δεν υπάρχει. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου με στρατηγικούς επενδυτές. Πιο σύγχρονη. πιο λειτουργική. Πήραμε το ρόστερ με 17,5 εκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι 11,5 παρότι διπλασιάστηκε η φορολογία. Η μείωση στα συμβόλαια είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Το ίδιο κάνουν όλες οι ομάδες. Δυστυχώς τα έσοδά μας έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Έχουμε ελάχιστα έσοδα από εισιτήρια. Η ΑΕΚ στον αγώνα με την Ξάνθη πήρε 13.000 ευρώ. Μπαίνουμε μέσα σε κάθε αγώνα στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά πρέπει να καταλάβει πως αν δεν έρθει, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο κόσμος είναι η καλύτερη λύση. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποδοσφαιριστές που εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι μομφή για προηγούμενες διοικήσεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε για τα χρέη της ομάδας: «Τα χρέη είναι 35 εκατ. ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να πέσουν όμως, λόγω συμφωνίας με Morgan Stanley. 150 εκατ. χρέη πριν το άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 26, σήμερα είναι 35. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό. Θεωρώ ότι μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση από όλους μας από το 2004. Για εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια κουβέντα».

Και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ χρειάζεται λεφτά. 350.000 ευρώ από τους μετόχους και κάποια από τους supporters έχουν μπει. Μέχρι 31/3 6 εκατ. ευρώ και μέχρι τον 6ο άλλα 2 εκατ. ευρώ. Θέμα γενικών συνελεύσεων δεν υπάρχει. Η Morgan δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί με την ΑΕΚ. Θέλει ένα ποσό για να αποπληρώσει το δάνειο και να φύγει. Μηδαμινά έσοδα από εισιτήρια, να κάνουμε μεταγραφές, να μην πουλήσουμε κανέναν…. Δεν γίνεται αυτό. Οι μειώσεις έγιναν το καλοκαίρι όταν έφυγαν βαριά συμβόλαια και πουλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής. Η ΑΕΚ πρέπει να μειώσει κι άλλο τα έξοδά της, όπως τα μειώνουν όλες οι εταιρίες. Κι όταν βρεθεί επενδυτής, τα λεφτά να πάνε στην ενίσχυση της ομάδας. Δύσκολες οι συνθήκες για τον κόσμο, αλλά είναι η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ. Καλύτερα να βάλουν πολλοί από λίγα. Αν η συνάντηση της Κυριακής στεφθεί με επιτυχία, θα δώσουν το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο. Το να λέμε να έρθει ο ένας ο άλλος ο παράλλος χωρίς να κάνουμε κάτι, δεν βγάζει πουθενά».

Ο Αδαμίδης τόνισε στην συνέχεια: «Εγώ δεν έχω εκατομμύρια ευρώ. Αν τα είχα, θα έπαιρνα την ΑΕΚ μόνος μου. Έχω όμως αγάπη και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Αν όλοι πάμε και έχουμε καλή διάθεση και βάλουμε τους εγωισμούς μας, λύση θα βρεθεί. Αν θέλανε Παππάς και Νοτιάς μπορούσαν να καλύψουν υποχρεώσεις. Αλλά δεν θέλουν. Είτε επιμένουμε λοιπόν είτε ψάχνουμε λύση. Δεν είμαι εδώ για να καταλογίσω ευθύνες. Σας λέω πως είναι η κατάσταση. Όποιος έχει λύση, όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ να το πει. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία επαναρύθμισης χρεών προς την εφορία για να αυξηθούν οι δόσεις. Αν θέλαμε, παίρναμε φορολογική ενημερότητα. Δεν πάμε Ριζούπολη γιατί δεν θα ήθελα να παίζουμε σε γήπεδο 12 χιλ. θέσεων. Υπήρχαν ενστάσεις από φιλάθλους μας το καλοκαίρι. Τα ποσά που χρειάζονταν να γίνουν διορθώσεις χλοοτάπητα και κερκίδες και 40,000 ευρώ ανά αγώνα που ζητούσε ο Απόλλωνας, το κόστος έβγαινε ίσως και λίγο μεγαλύτερο σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Θα πρότεινα τη λύση της Ριζούπολης μόνο αν σε 12-18 μήνες θα πηγαίναμε σε ιδιόκτητο γήπεδο».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε: “Δύσκολη η κατάσταση με τους παίκτες. Και ο Καράμπελας και ο Λεονάρντο θέλουν να μείνουν. Και οι δύο ήθελαν να μείνουν στην ΑΕΚ. Μου προκάλεσαν εντύπωση τα πρωτοσέλιδα που έστελναν τον Λεονάρντο στον Ολυμπιακό. Έγινε ένας διακανονισμός και κατάλαβαν πως είναι καλύτερο να μείνουν στην ΑΕΚ».

Τέλος, ο Αδαμίδης τόνισε: «Για τον Μπερνς δώσαμε 500.000 ευρώ, έχει συμβόλαιο 320.000. Δύσκολο να ενδιαφερθεί κάποιος… Για τον Γκέντσογλου είχαμε πρόταση πέρυσι, αλλά δεν ευοδώθηκε. Για ποδοσφαιριστές που έφυγαν δεν υπήρχαν προτάσεις. Γλιτώσαμε πολλά όμως με τα βαριά συμβόλαια. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν κάνει τεράστια υπομονή. Ξέρουν πως έχουν προτεραιότητα σε ό,τι έσοδα έχουμε. 1,2 εκατ. ευρώ από τα τέλη Νοεμβρίου. Πολλοί που έχουν έρθει φέτος είναι πληρωμένοι μέχρι τον τελευταίο μήνα Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω παίκτες και προπονητές. Σίγουρα αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Κάνω έκκληση σε όλους τους ΑΕΚτζήδες να κάνουμε όλοι μαζί ενωτικά μία προσπάθεια γιατί το αξίζει η ΑΕΚ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.