Στο προσκήνιο ο Ατρόμητος

Με τη λήξη του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο, θέλοντας και μη, το μυαλό όλων στράφηκε στην επερχόμενη, εντός έδρας, αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (Τούμπα, 17:00).

Με τη λήξη του Σαββατιάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο, θέλοντας και μη, το μυαλό όλων στράφηκε στην επερχόμενη, εντός έδρας, αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (Τούμπα, 17:00). Παιχνίδι τα εισιτήρια του οποίου τέθηκαν στην κυκλοφορία από το πρωί της Δευτέρας με τιμές που ξεκινούν από δέκα ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα ογδόντα. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές αντάμωσαν – έπειτα από μια ημέρα ξεκούραση – στη Νέα Μεσημβρία σηματοδοτώντας την έναρξη της προετοιμασίας για τη φάση των «8» του θεσμού. Προ τριημέρου ο Λάζλο Μπόλονι, στη λογική της διαχείρισης του ρόστερ, άφησε εκτός δράσης τους Τσιρίλο, Γκαρσία, Σνάουτσνερ «προδίδοντας» την πρόθεση του να τους έχει απόλυτα έτοιμους και ξεκούραστους – τουλάχιστον τους δυο πρώτους – για μεθαύριο.

Γλύκος, Μαλέας, Τσιρίλο, Ετο και Λίνο – είτε ως οπισθοφύλακας, είτε ως αριστερό χαφ – μοιάζουν σίγουροι στην άμυνα. Ερωτηματικά προκύπτουν για τη μεσαία γραμμή, αφού ο Γκαρσία επιστρέφει, ο Ιβιτς χρησιμοποιήθηκε 63 λεπτά, ενώ διαδοχικούς αγώνες έχει στα πόδια του ο Φωτάκης. Μια λογική υπόθεση φέρνει τους δυο πρώτους στο αρχικό σχήμα, μαζί με τον Λάζαρ και τον Καλαματιανό μέσο έτοιμο να συνεισφέρει όποτε χρειαστεί προερχόμενο από τον πάγκο. Στην επίθεση, Σαλπιγγίδης κι Αθανασιάδης δύσκολα ν’ αμφισβητηθεί ο ρόλος τους ως βασικοί κι απομένει η θέση του αριστερού χαφ. Ο Ρομπέρ ξεκίνησε το Σάββατο για δεύτερη φορά στην 11άδα αλλά η απόδοσή του δεν ενθουσίασε. Το δίδυμο Σταφυλλίδη – Λίνο είναι μια προοπτική, ο Γάλλος χαφ μια δεύτερη, μια τρίτη θα μπορούσε να είναι ο Δημήτρης Πόποβιτς αλλά εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα κι από εκεί και πέρα οποιαδήποτε άλλη περίπτωση φαντάζει ως … αλχημεία.

Δε χωρά η παραμικρή αμφιβολία πως καλύτερα απ’ όλους γνωρίζει ο Ρουμάνος τεχνικός. Με την αρωγή του Αντώνη Λεμονάκη, που χτες παρακολούθησε τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ο κ. Μπόλονι καταστρώνει τα σχέδιά του έχοντας κατά νου πως αντιμετωπίζει μια νεανική ομάδα, με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, ικανή να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του εκάστοτε αντιπάλου της, προσαρμόζοντας το παιχνίδι της ανάλογα. Οι τελικές δοκιμές του προπονητή του «Δικεφάλου» θα πραγματοποιηθούν στην αυριανή προπόνηση, στις 17.30 στην Τούμπα.

Σ’ ότι αφορά τις μεταγραφικές βλέψεις, η λογική του ΠΑΟΚ είναι … αυτονόητη. Το καλύτερο δυνατό σε ποιότητα, με το μικρότερο κόστος. Αυτή (σ.σ. η λογική) ορίζει τις εξελίξεις σε όλες τις περιπτώσεις που ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό. Και σ’ αυτήν του Νιμανί, όπου ο «Δικέφαλος» δε βγάζει προς τα έξω κάποιον … ενθουσιασμό, εξέλιξη που θα ισχυροποιούσε τη διάθεση του Γάλλου και της ομάδας του για υψηλές, οικονομικές απαιτήσεις, όπως επίσης και σ’ αυτήν του Λεάλ, την οποία εξ αρχής διαψεύδουν και ο ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, ότι δηλαδή έχει υπάρξει ουσιαστική συζήτηση προς την κατεύθυνση της συνεργασίας.

Οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για μετά την Τετάρτη, αφού λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη αν η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο Κύπελλο κι η κρισιμότητα των αγώνων που θα κληθεί να δώσει στη συνέχεια. Το στίγμα για τη λογική των ανανεώσεων έδωσε ο Σαλπιγγίδης με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Παρασκευή. Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, γνωρίζοντας τη δυσκολία της σημερινής κατάστασης, υπάρχει μια επιφυλακτικότητα για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί, για το αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις των διοικούντων κι ακολούθως θα δοθούν από μέρους τους οι όποιες απαντήσεις για το αν το μέλλον τους το τοποθετούν εντός ή εκτός Τούμπας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.