Ντε Πολ, Λαζάνια και… γκολ! (video)

Η Ουντινέζε πέρασε νικηφόρα, με σκορ 2-0, από το στάδιο «Μαρκ’ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» της Βερόνα γιατί ήταν η ομάδα με την ιδανικότερη προσέγγιση στη ροή του παιχνιδιού αλλά κυρίως διότι βρήκε την ουσία στον ξέφρενο ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Ουντινέζε πέρασε νικηφόρα, με σκορ 2-0, από το στάδιο «Μαρκ’ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» της Βερόνα γιατί ήταν η ομάδα με την ιδανικότερη προσέγγιση στη ροή του παιχνιδιού αλλά κυρίως διότι βρήκε την ουσία στον ξέφρενο ρυθμό του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Κιέβο Βερόνα ξεκίνησε κάπως καλύτερα, αποφασισμένη να κρατήσει τα ηνία της αναμέτρησης.
Δεν μπορούσε όμως να δημιουργήσει, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους από το Φρίουλι οι οποίοι σταδιακά ανέγνωσαν τα δεδομένα του αγώνα και μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολύ πιο εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις.
Στο 23’ ο Σορεντίνο απέκρουσε με τα πόδια κοντινό σου του Αργεντινού Πουσέτο ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ιβοριανός Φοφανά τράνταξε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι απειλές της Κιέβο ως το φινάλε του πρώτου μέρους δημιουργήθηκαν περισσότερο γιατί σε εκείνο το χρονικό σημείο ο 22χρονος γκολκίπερ Σκουφέτ αντιδρούσε πιο νευρικά από όσο έπρεπε στις ψηλές μπαλιές.
Ήταν τυχερός αυτός και η ομάδα του στο 38 όταν ο Τόμοβιτς δεν βρήκε στόχο από κοντινό απόσταση μετά από μια ακόμη άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, αυτό που συνέβαλε περισσότερο στο να γίνει το ματς πιο θεαματικό, ήταν η εμφανής ανάγκη των δύο ομάδων να ψάξουν το κάτι παραπάνω.
Οι γηπεδούχοι το ήθελαν όμως είχαν να αντιμετωπίσουν και το εμφανές άγχος τους.
Αντίθετα η Ουντινέζε βοηθήθηκε από τον πάγκο καθώς ο Χούλιο Βελάσκες έκανε στην κατάλληλη στιγμή τις αποτελεσματικές, όπως αποδείχθηκαν, αλλαγές με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Λαζάνια!
Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Πολωνός Τεόντορτζιουκ σε 2-3 καλές αντεπιθέσεις, το πέτυχε με έναν «κεραυνό» από τα 30 μέτρα ο Αργεντίνος Ντε Πολ στο 76΄κι ενώ είχε προηγηθεί μια ακόμα σωτήρια επέμβαση του Σορεντίνο απέναντι στον Λαζάνια.
 

Μετά από αυτό το υπέροχο γκολ ο τεχνικός των γηπεδούχων Λορέντσο Ντ’ Άνα ρίσκαρε, αναγκαστικά, και η Κιέβο έψαξε την ισοφάρισε μέσα από τις πλαγιοκοπήσεις.. 
Εκεί η Ουντινέζε έβγαλε τον δεύτερο.. άσσο από το μανίκι της! Ο γκολκίπερ Σκουφέτ κατέβασε τα ρολέ σε διαδοχικές κεφαλίες του Πολωνού Στεπίνκσι ενώ στο 88’ βρήκε και τη βοήθεια του δοκαριού – έπειτα από κεφαλιά του Ριγκόνι και δικιά του απόκρουση.

Ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε με υπερένταση διαγώνιο σουτ του Τζακερίνι ενώ στην επόμενη φάση ο Λαζάνια – ο τρίτος “άσσος” του Βελάσκες – «τέλειωσε» το ματς αξιοποιώντας εξαιρετική άσιστ του Ντε Πολ, στην κόντρα.

Το 0-2 στέλνει την Ουντινέζε στους 8 πόντους. Κρατά την Κιέβο στον πάτο της βαθμολογίας και ταυτόχρονα γέρνει ελαφρώς την ζυγαριά της παράδοσης προς την πλευρά της ομάδας του Φρίουλι καθώς έπειτα από 18 αναμετρήσεις με την Κιέβο στην Βερόνα μετράει πέντε νίκες, έναντι τεσσάρων των γηπεδούχων και εννέα αγώνων που έληξαν ισόπαλοι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.