Παγδατής: «Περιμένω μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον»

Ο Μάρκος Παγδατής πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Νταβίντ Γκοφέν στο πρώτο τουρνουά ATP World Tour 500, στον πρώτο γύρο του τουρνουά ABN AMRO στο Ρότερνταμ. Ο Κύπριος πρωταθλητής κέρδισε για 4η φορά σε πέντε αγώνες τον Γάλλο και προκρίθηκε στους «16» καλύτερους της ολλανδικής διοργάνωσης.

Ο Μάρκος Παγδατής πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Νταβίντ Γκοφέν στο πρώτο τουρνουά ATP World Tour 500, στον πρώτο γύρο του τουρνουά ABN AMRO στο Ρότερνταμ. Ο Κύπριος πρωταθλητής κέρδισε για 4η φορά σε πέντε αγώνες τον Γάλλο και προκρίθηκε στους «16» καλύτερους της ολλανδικής διοργάνωσης.

Ο Παγδατής παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας τένις (ATP), μίλησε για τη νίκη επί του Γκοφέν, αλλά και συνολικά για την καριέρα του και τόνισε ότι βλέπει με άλλο μάτι τη συνέχεια και περιμένει μεγάλα πράγματα στο τελευταίο κομμάτι της επαγγελματικής πορείας του:

«Κουράστηκα κάποια στιγμή. Εχασα τον εαυτό μου κάπως, δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα. Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Μετά ήρθαν οι τραυματισμοί, κάποια προβλήματα υγείας που με ενοχλούσαν. Τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια ήταν ένας μακρύς δρόμος για μένα», τόνισε ο 30χρονος πρωταθλητής και μίλησε στη συνέχεια για τη στήριξη που είχε από τη γυναίκα του, Καρολίνα Σπρεμ:

«Ήταν πολύ σημαντική, διότι έχει παίξει και εκείνη τένις. Είχε καριέρα, πέρασε τραυματισμούς. Με βοήθησε γιατί είχα κάποιον να με ακούει, κάποιον που είχε νιώσει αυτά που περνούσα. Το να την έχω δίπλα μου ήταν σαν να έχω έναν πρώην τενίστα, σαν τον Πατ Κας. Με βοήθησε να πάρω κάποιες αποφάσεις σχετικά με αυτό που κάνουμε τώρα».

Για τις δύο κόρες του δήλωσε: «Είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί. Νομίζω ότι φεύγει μέρος της πίεσης. Για παράδειγμα, αν έχανα από τον Γκοφέν θα πήγαινα στα παιδιά. Άρα δεν έχεις τόσο στρες. Αν χάσω, αύριο θα αγκαλιάσω την κόρη μου, που είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο. Πραγματικά βγάζει μέρος της πίεσης».

Η περσινή σεζόν άλλαξε τη διάθεση του αθλητή από τη Λεμεσό: «Έμαθα πολλά. Ανυπομονώ να συνεχίσω έτσι. Προς το Wimbledon και μετά το Wimbledon έφτασα στο αποκορύφωμα μου, αλλά μετά τραυματίστηκα πάλι. Τώρα αισθάνομαι καλά, υγιής και απολαμβάνω το χρόνο μου. Πέρυσι πολλοί τενίστες άνω των 30 κέρδισαν τουρνουά και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Παίζουν το καλύτερό τους τένις και νομίζω ότι κι εγώ παίζω το καλύτερό μου τένις. Μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα και σταθερά. Για αυτό δουλεύουμε. Ελπίζω να είμαι άλλη μια χρονιά στο Top 50 και ίσως να κάνω το βήμα προς το Top 30, που είναι και ο στόχος».

Ο Παγδατής, Νο 61 αυτή την εβδομάδα στον κόσμο, πιστεύει σ’ ένα ιδανικό φινάλε στην καριέρα του: «Παίζοντας παιχνίδια σε αυτο το επίπεδο, όπως την περασμένη εβδομάδα με τον Γκασκέ, έναν παίκτη Top 10, στην Αυστραλία με τον Τσονγκά και τώρα με τον Γκοφέν, τενίστα Top 20, θα με βοηθήσει να είναι είμαι σταθερός. Είναι σημαντικό για εμένα να παίζω συχνά σε αυτό το επίπεδο και να προσπαθήσω να είμαι εκεί, στο Top 30. Μεγάλα πράγματα θα έρθουν τα προσεχή τρία χρόνια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.