Σάκκαρη: Ζορίστηκε και συνεχίζει με τη 17χρονη Γκοφ στη Ρώμη

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά Internazional BNL d’Italia κερδίζοντας την προερχόμενη από τα προκριματικά την Σλοβένα Πολόνα Χέρσογκ (2-1 σετ) ύστερα από 2 ώρες και 50 λεπτά.

Πρόκειται για το δεύτερο ραντεβού των δύο γυναικών, με την Χέρσογκ να είχε κερδίσει τη Σάκκαρη στην Κωνσταντινούπολη το 2018 (2-0). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσφατα είχε αποκλειστεί στη φάση των “16” της Μαδρίτης (Μούχοβα) και ψάχνει τη διάκριση στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν.

Απέναντι στην 30χρονη Σλοβένα, Νο70 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού καθώς με το καλημέρα στο σετ έκανε break και απέκτησε πλεονέκτημα. Οι δύο αθλήτριες τελικά έφτασαν στο 6-6 και το σετ οδηγήθηκε στο tie break, καθώς και η Χέρσογκ κατόρθωσε να απαντήσει με δικό της break. Μετά από μάχη που κράτησε 1 ώρα και 15 λεπτά η Σάκκαρη λύγισε την αντίσταση της αντιπάλου της και πήρε το προβάδισμα (1-0, 8/6).

Όπως και στο 1ο, έτσι και στο 2ο σετ η Σάκκαρη έσπασε νωρίς το σερβίς της Χέρσογκ μπαίνοντας μπροστά (2-0). Η Σλοβένα απάντησε με δικό της break ισοφαρίζοντας (2-2). Τα λάθη της Ελληνίδας τενίστριας και το 2ο break της Χέρσογκ (2/5) έγραψαν το τελικό 6-3 μετά από 45 λεπτά και η συνάντηση οδηγήθηκε σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Το 3ο break για τη Σάκκαρη ήρθε ξανά στο ξεκίνημα του τελευταίου σετ (3/11). Η 25χρονη μετά κόπων και βασάνων δεν έκανε το λάθος να υποστεί άμεσα break, κράτησε το σερβίς της, έκανε ακόμα ένα break και ουσιαστικά καθάρισε τη πρόκριση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια οδήγησε το σετ μέχρι το φινάλε του λυγίζοντας την αντίσταση της αξιόμαχης Χέρσογκ με 6-2 και παρέμεινε στη πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Η Σάκκαρη θα διασταυρωθεί στο 2ο γύρο με την 17χρονη Αμερικανίδα Κόρι “Κόκο” Γκοφ (η νεότερη στην ιστορία που μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον σε ηλικία 15 ετών), η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει με 2-1 της Πουτίντσεβα. Θυμίζουμε, πως το 2019, η Σάκκαρη είχε πραγματοποιήσει την καλύτερή της πορεία στο Italian Open, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, προερχόμενη από τα προκριματικά. Αυτή είναι μόλις η 3η συμμετοχή της 25χρονης Ελληνίδας στο κυρίως ταμπλό (Νο 17) της Ρώμης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.