Τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου θα δώσουν το παρών στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα για τα αγωνίσματα του στίβου.

Το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού θα γίνει το Σάββατο (26/2) και την Κυριακή (27/2) στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, οι πύλες του οποίου θα είναι ανοιχτές για να δεχθούν – σύμφωνα με τα πρωτόκολλα – τους φίλους του στίβου.

Γυναίκες
Ταχύτητες
Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρότι είχε μια μικρή ενόχληση στην ημερίδα του ΣΕΦ που δεν της επέτρεψε να τρέξει όσο καλά θα ήθελε. Η νικήτρια της περσινής διοργάνωσης έχει τρέξει φέτος την απόσταση των 60 μ. σε 7.28 και έχει την κορυφαία επίδοση. Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) και η Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης) πετύχει 7.48, ενώ η νεάνιδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) 7.49. Θέση εκκίνησης στα 60 μ. θα πάρει και η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ) στον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό.

Ενδιαφέρον θα έχουν και τα 200 μ. με την φορμαρισμένη φέτος Άρτεμις Αναστασίου να θέλει όχι μόνο τη νίκη, αλλά και μια επίδοση κάτω από το 24.26, που είναι το ρεκόρ της από φέτος. Με υψηλές προσδοκίες θα μπει στην κούρσα και η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ), που είναι το φαβορί και στα 400 μέτρα. Η αθλήτρια έχει τρέξει στην παρατεταμένη ταχύτητα σε 54.01 και ψάχνει επιδόσεις κάτω από τα 54.00. Τις δυνάμεις της στα 200 μ. θα δοκιμάσει και η Εμμανουηλίδου, που έχει ρεκόρ στον ανοιχτό 23.77. Στα 400 μ. εκτός από τη Φέρρα ξεχωρίζουν ακόμη οι Μαρίτα Αργυρού (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με ατομικό ρεκόρ από φέτος 54.97 αλλά και οι Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) και Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας). Στα 60 μ. εμπ. η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) μπορεί να μην προετοιμάστηκε για τις διοργανώσεις του χειμώνα, ώστε μέσα από τους αγώνες που έχει κάνει μέχρι τώρα αρχίζει και βρίσκει τον ρυθμό της.
Η αθλήτρια έχει στην κατοχή της οχτώ νίκες τις περισσότερες στο αγώνισμα στην ιστορία του θεσμού. Στον αγώνα θα πάρει μέρος και η κορασίδα Νικολέττα Αντωνιάδη, που στην ημερίδα του ΣΕΦ πέτυχε στα ψηλά εμπόδια 8.60.

Αποστάσεις
Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από μία σύσπαση στη γάμπα κι έτσι προκειμένου να μην επιβαρύνει το πόδι της θα μπει στα 800 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ήδη το όριο στα 400 μ. για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διοργάνωση στην οποία θέλει να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η Άνθη Κυριακοπούλου (ΠΑΟ) έχει το προβάδισμα για την πρώτη θέση με φετινό 2.11.17.

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) θα επιδιώξει όπως και πέρυσι να κάνει το νταμπλ επικρατώντας τόσο στα 1.500 όσο και στα 3.000 μέτρα. Η νεάνιδα Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός) έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει στα 3.000 μ. το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20. Στο βάδην έχουν δηλωθεί τόσο η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) όσο και η Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) δύο αθλήτριες που την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Ομάδων στο βάδην.

Άλματα
Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) είναι η νικήτρια στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις και αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της φετινής διοργάνωσης. Η έμπειρη αθλήτρια ευελπιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από το φετινό της 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, που δεν της επέτρεψαν να κάνει την προετοιμασία της όπως θα ήθελε.

Στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) θα κάνει τον πρώτο δυνατό της αγώνα στη σεζόν, μετά την περιπέτεια που είχε με τον covid- 19. Στο ύψος η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) θέλει να βρεθεί σε άλματα μεγαλύτερα από το φετινό της 1,83 μέτρα, ενώ η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) θα κάνει στην ουσία τον πρώτο της δυνατό αγώνα. Η εκτός συναγωνισμού συμμετοχή της Μαρίγιας Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) και της Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία) θα ανεβάσουν το ενδιαφέρον στο αγώνισμα.

Στο μήκος ξεχωρίζει η νεάνιδα Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) με φετινό 6,15 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στη χώρα. Η νεαρή θα συμμετάσχει και στο τριπλούν. Στο μήκος θα συμμετάσχει ακόμη η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ), αλλά και η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς).
Η Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης- Καλύμνου 2000) δύο εβδομάδες από τη βολή στα 15,74 μ., που αποτέλεσε ατομικό της ρεκόρ, κάνει σχέδια για την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, αλλά και για μια βολή ακόμη μεγαλύτερη από αυτή της ημερίδας. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει τόσο η Αναστασία Ντραγκομίροβα με φετινό 15,28 μ. που αποτελεί ρεκόρ της στον κλειστό, όσο και η νικήτρια στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις Σοφία Καϊσίδου
Στο 5αθλο ξεχωρίζει η περσινή νικήτρια Μαρία Ζαχαρούδη (ΟΚΑΚ), η οποία φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο και στη φετινή διοργάνωση.

Άνδρες
Ταχύτητες
Ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) έχει ήδη τέσσερις διαδοχικές νίκες στα 60 μ. και είναι το φαβορί για την πρώτη θέση και στη φετινή διοργάνωση. ο αθλητής έχει τρέξει την απόσταση σε 6.70 ωστόσο θέλει έναν χρόνο κάτω από 6.63, που θα του δώσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου.
Στα 60 μ. ξεχωρίζουν ακόμη ο Γιάννης Βοσκόπουλος (ΑΟ Δρομέας Βάρης) με 6.75 από φέτος, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του, αλλά και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου) με τον Δημήτρη Χρυσάφη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας). Στα 200 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) έχει την καλύτερη φετινή επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες, ωστόσο δεν είναι ο μόνος που διεκδικεί τη νίκη, αφού με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του νεαρού Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και των Σωτήρη Γκαραγκάνη (ΑΟ Κάλλιστος) και Μιχάλη Παππά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας).

Στα 400 μ. ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου) θέλει να διατηρήσει τη νίκη που κατέκτησε την περσινή χρονιά. Οι Σπύρος Δουκατέλης (ΓΣ Κερκυραϊκός), Κώστας Νάκος (ΟΣΦΠ) και Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο.
Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) σε μια σεζόν όπου έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορα προβλήματα ψάχνει μια γρήγορη κούρσα στα 60 μ. εμπ. ένα μήνα πριν το παγκόσμιο του Βελιγραδίου, εκεί όπου θέλει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ό αθλητής έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 7.93.

Αποστάσεις
Ο Εράλντο Κεραμάς (ΟΣΦΠ) φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο στα 800 μ., ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Χαράλαμπου Λαγού (ΓΣ Τρικάλων). Ο Ανδρέας Δημητράκης (Πανναξιακός) κάνει ντεμπούτο στη σεζόν με συμμετοχή στα 1.500 μέτρα. Ο κάτοχος 12 νικών στο αγώνισμα έμεινε πίσω στην προετοιμασία του λόγω τραυματισμού, ωστόσο αναμένεται να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Ο νεαρός Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) άφησε καλές εντυπώσεις στην ημερίδα και θα διεκδικήσει θέση στο βάθρο, όπως κα ο έμπειρος Μάριος Αναγνώστου. Ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας είναι σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει έναν καλό χρόνο και στα 3.000 μ., αγώνισμα στο οποίο έχει δηλωθεί και ξεχωρίζει ο Μάρκος Γκούρλιας (Πανναξιακός).
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ένα τεστ πριν από τη συμμετοχή του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο διοργάνωση του Μουσκάτ.

Άλματα
Δίχως αμφιβολία τα άλματα θα τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στις εξέδρες. Η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς) στο μήκος και του Εμμανουήλ Καραλή (ΟΣΦΠ) στο επί κοντώ δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για το διήμερο της δράσης στο ΣΕΦ. Ο Τεντόγλου έχει ήδη 8,22 μ. στη σεζόν και στο ΣΕΦ θα επιδιώξει να πάει ακόμη μακρύτερα επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση. Με στόχο να βελτιώσει το ατομικό του 5,81 μ. θα μπει στον τελικό του επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο αθλητής κάνει εξαιρετική σεζόν και θέλει στο ΣΕΦ να δει τον πήχη ακόμη υψηλότερα.

Στο τριπλούν ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) έχει φέτος 16,79 μ. και έχει κάθε λόγο να σκέφτεται την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Με προσδοκίες να φτάσει στην 16η νίκη του θα μπει στον αγώνα ο κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στο αγώνισμα, Δημήτρης Τσιάμης. Στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ)
έχει κάνει 2,21 μ. και ψάχνει ΣΕΦ θα βρει τις συνθήκες να ανέβει υψηλότερα.
Στη σφαιροβολία ξεχωρίζει ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι, που θα κυνηγήσουν βολές πάνω από τα 19,20 μέτρα. Την καλύτερη επίδοση έχει ο Λατιφλάρι με 19,19 μ. από την ημερίδα της Θεσσαλονίκης.
Στο έπταθλο ο Άγγελος-Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) και ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) μαζί με τον Μιχάλη Κιάφα (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) θα έχουν τον πρώτο λόγο.
Δείτε το πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση