Βήμα πρόκρισης για την Εθνική

Με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική χάντμπολ των γυναικών επικράτησε στο Φιλίππειο της Βέροιας 28-21 του Ισραήλ, στον εναρκτήριο αγώνα της για την Α΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική χάντμπολ των γυναικών επικράτησε στο Φιλίππειο της Βέροιας 28-21 του Ισραήλ, στον εναρκτήριο αγώνα της για την Α΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, που δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με το Ισραήλ μάλιστα να προηγείται 12-11 στην ανάπαυλα και 15-14 στο 36΄, με κορυφαία την Βακράτ. Στη συνέχεια, όμως, η κατακόρυφη άνοδος της Μάγδας Κεπεσίδου κάτω από τα δοκάρια και οι καλές ελληνικές άμυνες, έδωσαν τη δυνατότητα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρει εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό με τις Μούρνου και Τσάκαλου, και να «τρέξει» σερί 9-0 (23-15 στο 47΄), το οποίο ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση.

Το Σάββατο (1/6) η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία, η οποία έπεσε νωρίτερα θύμα έκπληξης, χάνοντας 27-24 από το Λουξεμβούργο. Αν η ελληνική ομάδα διπλασιάσει τις νίκες της, θα βρεθεί «αγκαλιά» με τη πρόκριση στη Β΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΡΑΗΛ (Ρέουβεν Ιουσεπόλσκι): Μπορονόφσκι, Λεβί 1, Μποεναβίντα 1, Κοέν 4, Σονέγκο, Βαρόλ, Μπαρέλ, Μπεν Ζικρί, Ακλέρ, Ασούρι 1, Σαμάι, Ιζακ 5, Μπαλαΐς, Βακράτ 6, Αμίνοφ 3, Τεπλίτσκι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μενέλαος Δανήλος): Κεπεσίδου, Αργυροπούλου, Κουκμίση, Παναγιωτίδου 1, Γκάτζιου 5, Ζυγούρα 5, Καραχαρίση, Ράτσικα, Βασιλειάδου, Μούρνου 6, Καρέλα, Φράγκου, Ανδρίτσου 1, Μανιά 2, Τσάκαλου 8, Μάστακα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.