Στην αντεπίθεση η ΟΧΕ κατά του Διομήδη

Με οξείς τόνους απάντησε η ΟΧΕ στον Διομήδη Άργους και τις καταγγελίες του για τον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Με οξείς τόνους απάντησε η ΟΧΕ στον Διομήδη Άργους και τις καταγγελίες του για τον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ, που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Αφού επισημαίνει την καθυστερημένη κατά μία εβδομάδα αντίδραση των “λύκων” και εκφράζει τη στήριξή της στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, η ομοσπονδία κατηγορεί τον Διομήδη ότι οι καταγγελίες του γίνονται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να επανεξετάσει τη συνεργασία της με το σύλλογο του Άργους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την “καταγγελία” του σωματείου AO Διομήδης Άργους σχετικά με τον 2ο τελικό του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών της 27ης Μαΐου 2015 στο “PAOK Sports Arena”. Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι πήρε μια εβδομάδα στην ομάδα του Άργους να ανακαλύψει και να στοιχειοθετήσει “τον μεγαλύτερο διαιτητικό βιασμό στην ιστορία του αθλήματος”. Η δε απορία, προκύπτει από το ότι, αν και ο Κανονισμός Αγώνων δίνει το δικαίωμα υποβολής ένστασης ακριβώς για αυτούς τους λόγους (σοβαρή παράβαση ή κακή εφαρμογή κανονισμών παιδιάς με συνέπεια διαμόρφωση αποτελέσματος), ο Διομήδης δεν μπήκε καν στον κόπο μετά το πέρας του αγώνα να εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.
 
Αντίθετα αρκέστηκε, με άνεση χρόνου μιας εβδομάδας και την ευκολία του replay, να μοντάρει ένα βίντεο με φάσεις όπου θεωρεί ότι αδικήθηκε, όταν για τις ίδιες φάσεις οι διαιτητές έπρεπε να λαμβάνουν αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, η ΟΧΕ δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι αρμόδια και υπεύθυνη για θέματα διαιτησίας είναι αποκλειστικά και μόνο η ΚΕΔ η οποία αποτελείται από πρόσωπα με αναγνωρισμένο κύρος στα θέματα διαιτησίας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος. Η Διοίκηση της ΟΧΕ είχε και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ και θα περιμένει την ενημέρωσή της σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών στον συγκεκριμένο αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, αγώνας που κρίνεται μετά από δύο παρατάσεις και πέναλτι δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κριτικής με αιχμές για εσκεμμένα λάθη.

Όσον αφορά τα λοιπά αναφερόμενα στην ανακοίνωση του Διομήδη περί “μεταφυσικών φαινομένων” και δηλώσεων άλλων παραγόντων είναι ανάξια σχολιασμού. Για τα λοιπά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση όπως αυτά περιγράφονται στις εκθέσεις των αρμοδίων οργάνων (παρατηρητής, ΔΕΑΒ, Αστυνομία, κλπ) έχει ήδη επιληφθεί η αθλητική Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει για την τιμωρία ή μη, των υπαιτίων.

Τέλος, θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του Διομήδη είναι αποκύημα μιας νοοτροπίας κάποιων οι οποίοι δυσκολεύονται να παραδεχτούν την απώλεια ενός τίτλου και εκδόθηκε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Επειδή δε το ύφος της είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και αφήνει υπόνοιες για την έμμεση ή άμεση (λόγω αδράνειας) συμμετοχή και ευθύνη της ΟΧΕ σε όσα καταγγέλλονται, επιφυλασσόμαστε τόσο για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας για την διαφύλαξη του κύρους του αθλήματος, όσο και για την επανεξέταση των ήδη δρομολογημένων συνεργασιών με το εν λόγω σωματείο.

Το “Αιδώς Αργείοι” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
 
ΥΓ1: Οι αγώνες κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα γραφεία υπουργών και δικαστών.
ΥΓ2: Η αντίδραση των στελεχών της ΟΧΕ σε στιγμές έντασης είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα και γίνεται πάντα –σε αντίθεση με κάποιους άλλους- με μοναδικό στόχο την εκτόνωσή της και όχι την κλιμάκωσή της».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης