Τελικός για«Τζόκερ» σε επικό ματς! (video)

Σε ένα καταπληκτικό ματς ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Γουίμπλεντον αφού επικράτησε με 3-2 σετ του Αργεντινού, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο σε ένα παιχνίδι που κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες μιας και ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ημιτελικός του Βρετανικού όπεν.

Σε ένα καταπληκτικό ματς ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Γουίμπλεντον αφού επικράτησε με 3-2 σετ του Αργεντινού, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο σε ένα παιχνίδι που κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες μιας και ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ημιτελικός του Βρετανικού όπεν.

Ο «Νόλε» μπήκε δυνατά στο κορτ και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-5 αλλά ο Ντελ Πότρο δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον «Τζόκερ» να περάσει ένα εύκολο απόγευμα. Έτσι, ισοφάρισε στο δεύτερο σετ με 6-4 αφήνοντας την υπόσχεση στους θεατές του Σέντραλ κορτ για ένα μοναδικό θέαμα.

Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να οδηγήσει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ και εκμεταλλεύτηκε το τραυματισμένο πόδι του Ντελ Πότρο. Έτσι, το κατέκτησε με 7-6 αλλά ο Ντελ Πότρο δήλωσε «παρών» στο τέταρτο σετ το οποίο και κέρδισε στο τάι μπρέικ με 7-6 καταθέτοντας στο κορτ τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που είχε.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο πέμπτο σετ, όπως ήταν και αναμενόμενο όταν κοντράρονται δύο τενίστες τέτοιου μεγέθους, και εκεί πραγματικά το θέαμα που παρακολούθησαν οι θεατές ήταν εξωπραγματικό.

Οι δύο τενίστες απέδειξαν για ποιο λόγο βρίσκονται στην ελίτ του παγκοσμίου τένις καθώς η ποιότητα του παιχνιδιού τους ήταν μαγευτική ξεσηκώνοντας το κοινό του κεντρικού κορτ του Γουίμπλεντον.

Τελικά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να κατακτήσει το πέμπτο και τελευταίο σετ με 6-3 αλλά το κοινό αποθέωσε και τον Ντελ Πότρο, ο οποίος κατάφερε να δυσκολέψει αρκετά το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης παίζοντας ουσιαστικά με ένα πόδι λόγω του τραυματισμού του στο αριστερό γόνατο.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ημιτελικός στην ιστορία του Γουίμπλεντον με διάρκεια τέσσερις ώρες και 43 λεπτά, ουσιαστικά 42 λεπτά περισσότερα από τον προηγούμενο μεγαλύτερο ημιτελικό, αυτόν ανάμεσα στον Ιβάν Λεντλ και τον Μπόρις Μπέκερ το 1989.

Αυτός είναι ο δεύτερος τελικός Γουίμπλεντον για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην καριέρα του και συνολικά ο ενδέκατος τελικός σε Γκραν Σλαμ . Έτσι, ισοφάρισε τους Μάκενρο, Βιλάντερ και Έντμπεργκ με τον τελευταίο να δίνει το «παρών» και στο γήπεδο.

Μετά την αναμέτρηση ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε:

«Ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια που έχω παίξει σε όλη μου την καριέρα. Συγχαρητήρια στον Ντελ Πότρο για το παιχνίδι του και τον τρόπο που πάλεψε. Σήμερα θα ξεκουραστώ και θα ευχαριστηθώ την επιτυχία μου και από αύριο θα σκεφτώ τον τελικό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.