Απίθανος Γκούλμπις, άφησε έξω τον Ζβέρεφ!

Ο Λετονός με φοβερά ψυχικά αποθέματα, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, νίκησε με 3-2, διαλύοντας τον Γερμανό στο τελευταίο σετ με 6-0!

Η έκτη ημέρα του Wimbledon επεφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη, καθώς στο Court 1 o Έρνεστς Γκούλμπις, νούμερο 138 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε του Γερμανού Αλεξάντερ Σβέρεφ με 3-2 στα σετ σε αγώνα που είχε διάρκεια 3 ώρες και 20 λεπτά, με αποτέλεσμα το νούμερο 4 του ταμπλό να μείνει εκτός συνέχειας. 

Ο Λετονός, παίκτης της πρώτης δεκάδας πριν από αρκετά χρόνια, πήρε το πρώτο σετ στο tie-break με 7-2. Ο 21ενός ετών Γερμανός εξαπέλυσε αντεπίθεση κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ με 6-4 και 7-5 (μάλιστα στο τρίτο σετ πήρε τα 4 τελευταία games). Κάπου εκεί, αρκετοί περίμεναν μια εύκολη επικράτηση του Ζβέρεφ, ωστόσο ο Γκούλμπις είχε διαφορετική άποψη. Με διαδοχικά drop shots και σωστές επιλογές, ισοφάρισε 2-2 στα σετ παίρνοντας το τέταρτο με 6-3. Και η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, αφού στο τελευταίο σετ ήταν καταιγιστικός κατακτώντας το με 6-0!

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του 30χρονου που φτάνει στη φάση των «16» του Wimbledon, ενώ παράλληλα έγινε ο 6ος στην ιστορία του λονδρέζικου Grand Slam, που φτάνει τόσο μακριά, έχοντας ξεκινήσει από τους προκριματικούς γύρους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.