Αλκαράθ: «Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου»

Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, για τη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ και την πρόκριση στον τελικό του Wimbledon.

Ο Ισπανός τενίστας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο θα συναντήσει στον τελικό, δηλώνοντας πως είναι χαρούμενος που θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο τενίστα. Παράλληλα, δήλωσε πως αν καταφέρει να πάρει τον τίτλο θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του.

Αρχικά, ο Αλκαρά δήλωσε: «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου όχι μόνο στο χορτάρι, αλλά και στο tour. Το βαθμολογώ με 8 στα 10, κάτι τέτοιο. Ήταν εξαιρετικό για μένα, είχα υψηλό επίπεδο. Ναι, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τενίστας αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Τζόκοβιτς: «Σου δίνει έξτρα κίνητρο. Είναι πιο ξεχωριστό να παίζεις με έναν θρύλο του αθλήματος. Αν νικήσω, θα είναι εκπληκτικό για μένα. Δε θα έχω κερδίσει μόνο το Wimbledon, αλλά θα το έχω κάνει κόντρα στον Νόβακ. Για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους και ο Νόβακ είναι ένας από αυτούς. Θα ήταν υπέροχο να το κάνω».

Επίσης, αποκάλυψε πως στο Παρίσι είχε κράμπες πριν τον ημιτελικό με τον «Νόλε»: «Θα προσπαθήσω να μην μπω με το άγχος που είχα στον ημιτελικό του Roland Garros. Θα προσπαθήσω να αποβάλλω το άγχος, να απολαύσω τη στιγμή, διότι στο Παρίσι δεν απόλαυσα καθόλου το πρώτο σετ. Θα κάνω κάτι διαφορετικό στο ματς, θα προετοιμαστώ διαφορετικά σε σχέση με το Roland Garros. Ελπίζω να μην έχω κράμπες! Νομίζω ότι θα είμαι καλύτερος».

Στη συνέχεια, ο Αλκαράθ αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει να δουλεύει με ψυχολόγο: «Ναι ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από τις αρχές του 2020. Με έχει βοηθήσει πολύ. Θα μιλήσω μαζί της για το πώς θα προετοιμαστώ για το ματς, αυτή τη σημαντική στιγμή για μένα, που δε θα είναι εύκολη».

Επίσης, δήλωσε: «Μάλλον θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Το να παίξω σε τελικό εδώ στο Wimbledon είναι κάτι που ονειρευόμουν όταν άρχισα να παίζω τένις. Και είναι ακόμα καλύτερο που θα είναι απέναντι στον Νόβακ. Θα είναι συγκινητική στιγμή για μένα, θα προσπαθήσω να είμαι ήρεμος. Για τον Νόβακ είναι απλά μια ακόμα μέρα, μια ακόμα στιγμή. Για μένα, νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

Τέλος, δήλωσε και πάλι για τον Τζόκοβιτς: «Μεγάλωσα βλέποντάς τον, τον είδα να νικάει τους μεγάλους, τον Ρότζερ και τον Ρόφα, όταν ήταν πιο μικρός. Το να είναι αυτός που είναι αυτή τη στιγμή με όλα όσα έχει περάσει είναι εκπληκτικό. Όπως έχω ξαναπεί, δεν έχει αδυναμία. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, φανταστικός. Δεν κάνει τίποτα λάθος στο court. Σωματικά είναι θηρίο, πνευματικά είναι θηρίο, όλα είναι απίστευτα. Αυτό που θαυμάζω είναι μια μείξη όλων».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.