Τζόκοβιτς – Κύργιος 3-1: “Βασιλιάς” στο Λονδίνο (hls)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε την αντίσταση του Κύργιου και κατέκτησε το Wimbledon για τέταρτη συνεχόμενη φορά και συνολικά έβδομη στην καριέρα του.

Οι δυο τενίστες ξεκίνησαν με πολύ ενέργεια τον τελικό και στις πρώτες περιπτώσεις υπερασπίστηκαν με επιτυχία το σερβίς του με τον Σέρβο να βρίσκει νωρίς στο ματς δυο άσους και τον Κύργιο να ακολουθεί στον ρυθμό και να έχει τρεις άσους ενώ παράλληλα βρήκε και αρκετά πολύ καλά χτυπήματα. Όπως δείχνουν και οι άσοι οι δυο τενίστες είχαν πολύ καλό πρώτο σερβίς με τον Κύργιο όμως να καταφέρνει να το σπάσει και να κάνει το πρώτο break του τελικού στο πέμπτο του game. Μετά από break του Κύργιου ακολούθησαν τέσσερα “love games” και από τους δυο μέχρι να κλείσει με έναν άσο το πρώτο set ο Κύργιος (6-4). Κυριότερο “όπλο” για τον Αυστραλό στο πρώτο set ήταν το πολύ καλό σερβίς του με τον Τζόκοβιτς να κάνει και αυτός πολύ καλή δουλειά από εκεί.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου set το ματς συνέχισε να είναι αρκετά θεαματικό με τον Νικ Κύργιο να παραμένει συγκεντρωμένος και να δυσκολεύει πολύ με το σερβίς του τον αντίπαλο του ενώ στην άλλη πλευρά και ο Τζόκοβιτς με την γνωστή του ποιότητα και υψηλή τεχνική κατάρτιση δυσκόλευε πολύ τον Αυστραλό. Ο Σέρβος ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του, έκανε το πρώτο του break στο ματς στο τέταρτο game του δεύτερου set κράτησε σε υψηλά επίπεδα την συγκέντρωση αλλά και τα χτυπήματα του με αποτέλεσμα να πάρει το δεύτερο set (6-4) και να φτάσει στην ισοφάριση μετά από μια ώρα και δέκα λεπτά. Το “κλειδί” για τον Σέρβο ήταν ότι κατάφερε όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί επιτυχημένα το σερβίς του.

Στο τρίτο set και οι δυο παίκτες ξανά είχαν τον ίδιο σκοπό, να εντείνουν την πίεση τους μέσα από τα σερβίς τους και να αναγκάσουν τον αντίπαλο τους να υποπέσει σε λάθη. Πολύ θεαματικές στιγμές υπήρξαν και στο συγκεκριμένο set με την ποιότητα αλλά και τις εμπνεύσεις να από τους δυο “μονομάχους” να είναι πραγματικά ξεχωριστές. Τα break υπήρχαν στο ματς με το σταγονόμετρο, οι δυο τενίστες φρόντιζαν με ευλάβεια να υπερασπίζονται το σερβίς τους και στις φορές που αυτό δεν συνέβη ουσιαστικά γινόταν και η διαφορά για τον παίκτη που “έσπαγε” το σερβίς. Σε πολύ κομβικό σημείο ήρθε το μοναδικό break και του τρίτου σετ, το έκανε ο Σέρβος στο ένατο game και πήρε και το set με 6-4.

Και στο τελευταίο κομμάτι του ματς η εικόνα δεν άλλαξε και πάλι, τα break ήταν σπάνια με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μην δίνει ευκαιρία στον αντίπαλο να του “σπάσει” το σερβίς με αποτέλεσμα το ματς είναι αμφίρροπο και οι ισορροπίες λεπτές χωρίς περιθώρια λάθους αφού όπως είχε δείξει η πορεία του αγώνα όποιος έκανε κάποιο λάθος (break) σημαντικό έχανε και το set. Η αγωνία είχε ανέβει στο κατακόρυφο αφού δεν υπήρχε στην κυριολεξία κανένα περιθώριο σφάλματος με τον δείκτη συγκέντρωσης να είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος για του δυο παίκτες. Το set κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα αφού έφτασε μέχρι το tie break εκεί ο Σέρβος είχε τρομερή συγκέντρωση το πήγε εκεί που ήθελε και κατέκτησε τελικά το τρόπαιο.

Τα σετ: 4-6, 6-3, 6-4, 7-6.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.