Τζον Μάκενρο:”Είσαι σοβαρός; είστε για λύπηση”

Ο Τζον Μάκενρο έμεινε στην ιστορία του παγκοσμίου τένις όχι μόνο για τις επιδόσεις του στα γήπεδα, αλλά και για τη συμπεριφορά του και τον οξύθυμο χαρακτήρα του, που πολλές φορές τον έκαναν να χάνει τον έλεγχο.

Στον πρώτο γύρο του Wimbledon το 1981 χάρισε μια στιγμή μοναδική, η οποία πριν κάποια χρόνια ψηφίστηκε ως μία από τις κορυφαίες στην ιστορία του τουρνουά. Η διαμαρτυρία του περιβόητου Αμερικανού για έναν χαμένο πόντο στιγμάτισε τη διοργάνωση.

“Δεν μπορεί να είσαι σοβαρός, αλήθεια δεν μπορεί να είσαι σοβαρός. Η μπάλα βρήκε τη γραμμή, πως είναι δυνατόν να αποφασίζεις άουτ; ο αντίπαλός μου φεύγει από τη φάση, όλοι στο στάδιο το είδαν κι εσύ λες πως ήταν άουτ; είστε η απόλυτη λύπηση αυτού του κόσμου, το ξέρετε έτσι;”. Αυτές ήταν οι ατάκες του Μάκενρο που έμειναν στην ιστορία.

Ο γηραιός διαιτητής Έντουαρντ Τζέιμς τιμώρησε τον Αμερικανό με πόντο ποινής. Αυτό δεν τον εμπόδισε να νικήσει εύκολα, 3-0 σετ τον Τομ Γκούλικσον, αντίπαλό του στον πρώτο γύρο. Μάλιστα πολλοί λένε ότι αυτό το ξέσπασμα, έδωσε περισσότερη ορμή στον Μάκενρο, ώστε να σταματήσει την κυριαρχία του Μπιορν Μποργκ.

Ο Σουηδός κυριαρχούσε στο Wimbledon για 5 χρόνια στη σειρά, αλλά το 1981 υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του “θορυβώδους” Αμερικανού τενίστα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.