Μπάρτι – Πλίσκοβα: Ώρα για τη νέα “βασίλισσα” του Wimbledon

Η πιο μεγάλη στιγμή για την Άσλεϊ Μπάρτι και την Καρολίνα Πλίσκοβα έφτασε, καθώς θα κοντραριστούν (16:00, Novasports1HD) στον τελικό του Wimbledon με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι δύο τενίστριες θα τεθούν για πρώτη φορά στην καριέρα τους αντιμέτωπες σε τελικό Grand Slam, όμως για να φτάσουν μέχρι εδώ ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η No.1 στην παγκόσμια κατάταξη, Άσλεϊ Μπάρτι στην πρεμιέρα απέκλεισε την Κάρλα Σουάρεθ, ακολούθησε η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Από την άλλη πλευρά, η Τσέχα στην πρεμιέρα του τουρνουά απέκλεισε με 2-0 την Ταμάρα Ζίνταντσεκ, ακολούθησαν η Βέκιτς και η Μαρτίντσοβα, από τις οποίες επίσης δεν έχασε σετ. Επόμενα εμπόδια ήταν η Σαμσόνοβα (2-0 σετ) και η Γκόλουμπιτς (2-0 σετ), ενώ στον ημιτελικό άφησε εκτός με 2-1 το Νο4 κόσμου την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Τόσο για τη Μπάρτι όσο και για την Πλίσκοβα θα είναι ο πρώτος τελικός στο Wimbledon, όχι όμως σε Grand Slam. Το 2019 η Μπάρτι κατέκτησε το Roland Garros, ενώ η Πλίσκοβα το 2016 είχε αγωνιστεί στον τελικό του US Open, όπου είχε ηττηθεί από την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Τέλος, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Άσλεϊ Μπάρτι έχει το προβάδισμα με 5-2 νίκες. Τελευταία φορά που η Πλίσκοβα πανηγύρισε απέναντι στην Μπάρτι ήταν το 2018 στο US Open.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.