Τζόκοβιτς-Φούτσοβιτς 3-0: «Αέρας» στα ημιτελικά στον πεντηκοστό προημιτελικό του (hls)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon χωρίς να αγχωθεί, κερδίζοντας εύκολα με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-4) τον Ούγγρο, Μάρτον Φούτσοβιτς.

Ο Μάρτον Φούτσοβιτς έφτασε στον πρώτο προημιτελικό Grand Slam της καριέρας του, νικώντας με 3-2 σετ την Δευτέρα (05/07) τον Αντρέι Ρούμπλεφ αλλά εκεί του έβαλε «φρένο» με περίσσια ευκολία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η διαφορά ποιότητας φάνηκε και στα τρία σετ στο Centre Court με τον Σέρβο να φτάνει τον εξωπραγματικό αριθμό «50» σε προημιτελικούς Grand Slam! Στην Open Era μόλις τέσσερις τενίστες-τενίστριες έχουν καταφέρει να αγωνιστούν σε περισσότερους προημιτελικούς Major. Συγκεκριμένα, από το 1968 μέχρι σήμερα μόνο οι Ρότζερ Φέντερερ (57), Σερένα Γουίλιαμς (54), Κρις Έβανς (54) και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (50) τα έχουν καταφέρει.

Έτσι, τώρα περιμένει τον αντίπαλο του στον 41ο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam (μόλις 9 φορές έχει αποκλειστεί στα προημιτελικά), ο οποίος θα είναι ένας εκ των Καρέν Χατσάνοβ και Ντένις Σαποβάλοφ.

Το ματς:

Το ξεκίνημα του πέντε φορές πρωταθλητή Wimbledon ήταν θαυμάσιο. Με δύο break έφτασε πανεύκολα στο 5-0, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Φούτσοβιτς έσωσε δύο Set Point. Μάλιστα μετά το 5-1, ο Ούγγρος κατάφερε να κάνει και break στο σερβίς του Νόλε, ο οποίος έχασε ακόμα δύο Set Point (στο σερβίς του αυτή τη φορά. Ο Φούτσοβιτς δεν τα παράτησε, πήρε και τρίτο game στη σειρά (5-3) αλλά εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Τζόκοβιτς να τελειώνει με καλό service game το σετ (6-3).

Στο πρώτο γκέιμ του δευτέρου σετ, ο Σέρβος έφτασε σε τέσσερα break point αλλά ο Φούτσοβιτς κράτησε το σερβίς του. Το μοναδικό break του σετ, έγινε τελικά σε πολύ κομβικό σημείο (5-4) με τον Τζόκοβιτς να μετουσιώνει την πέμπτη του ευκαιρία στο σετ σε μπρέικ. Στη συνέχεια σέρβιρε και σε αντίθεση με το πρώτο σετ, έκλεισε το δεύτερο σετ στην πρώτη του ευκαιρία (6-4) μετά από 49 λεπτά παιχνιδιού (6 περισσότερα λεπτά από ότι διήρκησε το πρώτο σετ).

Το «νερό είχε μπει στο αυλάκι» για το νούμερο 1 του κόσμου. Μπρέικ με το… καλημέρα στο τρίτο σετ και στο δεύτερο γκέιμ, τέσσερα σωσμένα break point για το 2-0. Ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί ακόμα και με 3-0 αλλά ο Φούτσοβιτς έσωσε ένα break point για να μειώσει πρώτα σε 2-1 και λίγο αργότερα 3-2. Ο Νόλε έκανε το 4-2 αλλά αυτό το έκτο γκέιμ του τρίτου σετ μόνο εύκολο δεν ήταν. Για την ακρίβεια κλήθηκε να σώσει ένα break point για να φτάσει στην κατάκτηση του. Εν συνεχεία οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με το νούμερο 48 της παγκόσμιας κατάταξης να ψάχνει μάταια ένα μπρέικ (6-4).

Τα σετ: 6-3, 6-4, 6-4

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.