Wimbledon: Smells like…tennis spirit

Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω του κορωνοϊού, το Wimbledon επιστρέφει και μαζί του ακολουθεί και το "αυθεντικό" τένις. Το τένις που αγαπάμε να βλέπουμε. Το τένις που περιτριγυρίζεται από την παράδοση. Το τένις, που μόνο το Wimbledon προσφέρει. Γράφει, ο Νίκος Λούρδας

Και να ‘μαστε πάλι εδώ. Το Wimbledon επέστρεψε (στα κανάλια Novasports φυσικά). Το ιστορικότερο Grand Slam του αθλήματος δίνει και πάλι το παρών μετά από έναν χρόνο απουσίας. Και ναι, μας έλειψε. Γιατί είναι κάτι το διαφορετικό. Ξεχωρίζει απ’ όλα τα υπόλοιπα τουρνουά. Από την πολυήμερη προετοιμασία πριν την έναρξη, μέχρι την τελευταία απονομή. Ακόμα και τα άπειρα πολύχρωμα λουλούδια που στολίζουν τις εγκαταστάσεις, μυρίζουν τένις ρε παιδί μου!

Είναι το μοναδικό τουρνουά που όταν το παρακολουθείς είσαι σίγουρος πως βλέπεις “αυθεντικό” τένις. Όσο μεγάλος ή μικρός και αν είσαι, το Wimbledon με έναν διαβολεμένο τρόπο μένει συνειδητά παραδοσιακό. Και αυτό είναι που το ξεχωρίζει. Όλοι οι αθλητές φωράνε άσπρα, ο διαιτητής και οι κριτές των γραμμών διατηρούν την ενδυμασία των παλαιών χρόνων, το κοινό χαρακτηρίζουν τα στρογγυλά βρετανικά καπελάκια και η ατμόσφαιρα είναι μιας άλλης εποχής. Όποιος περνάει την πύλη του Wimbledon, αυτόματα μεταφέρεται σε άλλη διάσταση. Εκεί, το μοναδικό πράγμα που ενδιαφέρει τον κόσμο, είναι το ωραίο, συναισθηματικό, ανατρεπτικό τένις. Και κανείς δεν μπορεί να του το στερήσει.

“Η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τα υπόλοιπα Grand Slams. Περπατώντας στο κεντρικό κορτ του Wimbledon, δεν υπάρχουν διαφημίσεις, όλα περιστρέφονται γύρω από το τένις. Όλοι εστιάζουν στους παίκτες”, τόνισε στη συνέντευξη τύπου πριν το τουρνουά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όταν τα λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, δεν μπορείς να πεις και πολλά. Μέσα σε λίγες λέξεις, ο Τζόκοβιτς μας έδωσε και καταλάβαμε γιατί αυτή η διοργάνωση είναι τόσο μα τόσο διαφορετική. Και όχι μόνο για εμάς, τους θεατές. Αλλά και για τους παίκτες, που στη τελική, αυτοί παράγουν το θέαμα. Γουστάρουν να παίζουν εκεί. Γουστάρουν το “βασιλικό” χορτάρι, το σοβαρό κοινό. Γουστάρουν την αίσθηση του αυθεντικού τένις, που είπαμε και προηγουμένως.

Και από πού πηγάζει αυτή η αυθεντικότητα; Από τους ανθρώπους του τουρνουά. Όλα όσα συμβαίνουν για δύο εβδομάδες στο Wimbledon Park προέρχονται από το μεράκι των διοργανωτών. Βλέπετε, σε όλα τα υπόλοιπα Grand Slam πάνω κάτω τα πράγματα δεν χρειάζονται αλλαγές. Στο Wimbledon όμως δεν ισχύει αυτό. Το γρασίδι αλλάζει μετά το τέλος της διοργάνωσης, και στη συνέχεια ακολουθεί η συντήρηση του μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου τουρνουά. Αυτό σημαίνει, πως πρέπει να τοποθετηθούν και πάλι νέες γραμμές. Με τον κλασσικό, πατροπαράδοτο τρόπο που αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Την ίδια ώρα, επαγγελματίες κηπουροί και όχι μόνο φροντίζουν για τον στολισμό των εγκαταστάσεων. Η συγκεκριμένη διαδικασία, αυτός ο κύκλος που δεν έχει τέλος, και άλλα πολλά που εμείς δεν γνωρίζουμε γίνονται κάθε χρόνο. Και το αποτέλεσμα, εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Δείτε και θα καταλάβετε…:

Πας να δεις τένις και φεύγεις μαγεμένος. Αυτό χαρακτηρίζει τον μαγικό κόσμο του Wimbledon. Αυτό επιδιώκουν, και αυτό πετυχαίνουν. Κάθε μα κάθε χρόνο. Και τα κανάλια Novasports, πιστά στο ραντεβού τους με το κορυφαίο Grand Slam του κόσμου, θα σας μεταφέρουν αυτές τις δύο εβδομάδες όλα όσα συμβούν στον “πλανήτη” Wimbledon με τις αποκλειστικές μεταδόσεις των αγώνων του τουρνουά.

Quiet please… Play!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.