Κύργιος και adios Ναδάλ!

Εκτός προημιτελικών του Γουίμπλεντον άφησε τον Ράφα Ναδάλ ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, που επικράτησε με 3-1 σετ και πέρασε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράονιτς.

Εκτός προημιτελικών του Γουίμπλεντον άφησε τον Ράφα Ναδάλ ο Ελληνοαυστραλός Νικ Κύργιος, που επικράτησε με 3-1 σετ και πέρασε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράονιτς.


Ο 19χρονος αθλητής, Νο 144 στην παγκόσμια κατάταξη έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ολοκληρώνοντάς το με 37 άσους (!) απέναντι στον εμβρόντητο Ναδάλ.


Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε στο τάι μπρέικ με τον Κύργιο να κάνει τελικά το 1-0 με 7-5 (7-6). Ο Ισπανός Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, απάντησε και ισοφάρισε σε 1-1 (7-5).


Το τρίτο σετ ήταν συγκλονιστικό, αφού οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ με τον Κύργιο να κάνει μπρέικ στο σερβίς του Ναδάλ στον τελευταίο πόντο! Ο Ισπανός είχε απαντήσει λίγο πριν στο τάι μπρέικ σε δύο μπρέικ του Κύργιου, αλλά στο κρισιμότερο και τελευταίο ο 19χρονος πέτυχε τον νικητήριο πόντο και προηγήθηκε 2-1.


Στο τέταρτο σετ, ο Κύργιος ήταν ασταμάτητος και έφτασε σχετικά άνετα στο 6-3 και στο τελικό 3-1 στα σετ.


Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης κάτω των 20 ετών, νικά το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε γκραν σλαμ μετά το 2005, όταν ο 19χρονος Ναδάλ τότε είχε αφήσει εκτός του Ρότζερ Φέντερερ.


Επίσης, ο Κύργιος έγινε ο πρώτος αθλητής που βρίσκεται εκτός της 100ντάδας της παγκόσμιας κατάταξης (144) που νικά το Νο 1, μετά το 1992, όταν ξανά για το Γουίμπλεντον, ο Αντρέι Ολιόβσκι (193) είχε αποκλείσει τον Τζιμ Κούριερ.

Ο αντίπαλός του στα προημιτελικά, Μίλος Ράονιτς, νίκησε νωρίτερα 3-1 σετ τον Κέι Νισικόρι. Ο Ιάπωνας πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά ο Καναδός απάντησε με εμφατικό τρόπο (6-1) παίρνοντας τα δύο επόμενα με 7-6 και 6-3.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.