Όχι δάκρυα για την Σάκκαρη, μόνο περηφάνια

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό του US Open αλλά για μία ακόμα φορά «κέρδισε» τις καρδιές όλων των φιλάθλων του ελληνικού τένις, «τρυπώντας» για πολλοστή φορά το... ταβάνι της. Και έπεται συνέχεια...

Η Μαρία Σάκκαρη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αποχαιρέτησε τη Νέα Υόρκη στα ημιτελικά του US Open. Μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία να βρεθεί στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam αλλά με τον τρόπο που αγωνίζεται θα της παρουσιαστούν κι άλλες…

Δεν το λέμε εμείς αλλά η λογική τροπή των πραγμάτων. Η 26χρόνη Ελληνίδα τενίστρια διανύει μία σεζόν καριέρας, στην οποία έχει καταφέρει να «τρυπήσει» το ταβάνι της ουκ ολίγες φορές. Μία σεζόν όμως που δεν είναι «πυροτέχνημα» και ήρθε φυσιολογικά μετά από σταδιακή βελτίωση χρονιά με τη χρονιά.

Το 2019 η Μαρία κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε WTA επίπεδο (στο Όπεν του Μαρόκου) και έκανε τις πρώτες πέντε νίκες κόντρα σε αντίπαλες παίκτριες του Top-10 της κατάταξης. Πέρσι, το 2020 δηλαδή έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στην Φάση των «16» Major. Και δεν το έκανε μία φορά, αφού τα κατάφερε τόσο στο Αυστραλιανό Όπεν, όσο και στο Αμερικανικό. Παράλληλα μπήκε για πρώτη φορά στο Top-20.

Φέτος η βελτίωση ήταν αλματώδης και οφθαλμοφανής ακόμα και στους μεγαλύτερους επικριτές της. Η Σάκκαρη κατάλαβε σε τι είναι καλή, σε τι χρίζει βελτίωσης και δουλεύοντας ασταμάτητα στα μελανά σημεία της κατάφερε να φτάσει σε δύο ημιτελικούς Grand Slam. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν το US Open είχε φτάσει στην τετράδα και του Ρολάν Γκαρός, όπου μάλιστα είχε match-point για την πρόκριση στον τελικό (δηλαδή έφτασε πιο κοντά από ότι στον ημιτελικό με την Έμα Ραντουκάνου).

Μαρία Σάκκαρη
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με αυτές τις πορείες της στα Major, η Σάκκαρη έγινε και βάση αριθμών η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, ξεπερνώντας την Λένα Δανιηλίδου. Η «Sak-Attack» ανέβηκε στο νούμερο 13 του κόσμου, κορυφαία επίδοση Ελληνίδας τενίστριας (στο 14 είχε φτάσει η Δανιηλίδου) και για πρώτη φορά βρίσκεται στο Top-15. Τολμηρή πρόβλεψη αλλά μέσα στο 2022 αν συνεχίσει έτσι και παραμείνει υγιής θα μπει στην δεκάδα και θα πανηγυρίσει την πρόκριση της στο πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της.

Είναι ο τρόπος που προσεγγίζει το άθλημα που εμπνέει σιγουριά για την συνέχεια. Δεν της φτάνει ποτέ αυτό που έχει πετύχει. Είναι ένα πραγματικό «λιοντάρι» μέσα στο κορτ που ακόμα και αν το παιχνίδι της στραβώσει, θα το παλέψει μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αυτό το «work-ethic» θα την πάει ακόμα πιο ψηλά.

Οπότε όχι δάκρυα Μαρία, οι ευκαιρίες θα έρθουν στο μέλλον. Είμαστε σίγουροι και περήφανοι που το ελληνικό τένις έχει το νούμερο 13 στην κατάταξη των Γυναικών και το νούμερο 4 στην αντίστοιχη των Ανδρών (Στέφανος Τσιτσιπάς).

Σε ένα άθλημα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες φορές αθλητές και αθλήτριες «πυροτεχνήματα» οι τίτλοι είναι σημαντικοί, αλλά όχι τόσο όσο η σταθερότητα, η καθιέρωση και η βελτίωση μέρα με τη μέρα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.