Ρολάν Γκαρός: Ο Τζόκοβιτς στον τελικό, “λύγισε” τον Τσιτσιπά (hls)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 3-2 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά για να προκριθεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός όπου θα αντιμετωπίσει το Ράφα Ναδάλ. Σπουδαία εμφάνιση από τον Έλληνα τενίστα που ήταν πίσω με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέθεσε ακόμη μια απόδειξη της αξίας του, καθώς μετέτρεψε ένα ματς που έδειχνε να πηγαίνει γρήγορα στο Νόβακ Τζόκοβιτς, σε “τιτανομαχία”. Ο Σέρβος επικράτησε με 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1) του Έλληνα τενίστα για να προκριθεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός όπου θα αντιμετωπίσει το Ράφα Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε σπουδαίο τένις για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς κόντρα στο νούμερο 1 της κατάταξης ενώ βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ. 

Το πρώτο σετ ήταν υπόθεση ενός μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Στέφανου Τσιτσιπά, οδηγώντας το Νόβακ Τζόκοβιτς στο 3-0. Ο Έλληνας τενίστας πίεσε έντονα το σερβίς του αντιπάλου του χωρίς όμως να καταφέρει να το «σπάσει», καθώς ο Σέρβος αντιμετώπισε με επιτυχία και τα έξι μπρέικ πόιντ που αντιμετώπισε, για να φτάσει στην κατάκτηση με σκορ 6-3. 

Απάντηση στα ίδια προβλήματα δε βρήκε και στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς δε μπόρεσε να σπάσει το σερβίς του Σέρβου δεχόμενος την ίδια ώρα δύο μπρέικ στο δικό του. Αυτό ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της έλλειψης σταθερότητας από πλευράς του Έλληνα αθλητή όσο προχωρούσε το παιχνίδι και δεν ερχόταν το επιδιωκόμενο μπρέικ…

Το σκορ στο 3ο σετ έμεινε στην ισορροπία καθώς οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι και το 8ο γκέιμ. 
Ήταν τότε με το σκορ στο 4-4 που ο Τζόκοβιτς «έσπασε» αυτό του Τσιτσιπά και τον έβαλε με την πλάτη στον τοίχο. 
Εκεί ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα, έσβησε ματς πόιντ του Σέρβου και στο 11ο μπρέικ πόιντ του στο ματς κατάφερε να «σπάσει» για πρώτη φορά το σερβίς του Σέρβου ισοφαρίζοντας σε 5-5. Η εξέλιξη ήταν ακόμη καλύτερη για τον Τσιτσιπά, καθώς έκανε δεύτερο μπρέικ για να πάρει το σετ με 7-5. 

Στο 4ο σετ το σερβίς των δύο «έσπασε» νωρίς και ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε γρήγορα στο 2-1.

Συνέχισαν στο ίδιο μονοπάτι με υψηλής ποιότητας τένις για να κάνει το 6-4 και το 2-2 στα σετ ο Τσιτσιπάς. 

Στο 5ο σετ ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του Τσιτσιπά και πήρε το πάνω χέρι από νωρίς. Έφτασε σε δεύτερο μπρέικ για να πάρει τον απόλυτο έλεγχο ανεβαίνοντας στο 4-1 και με τον Τσιτσιπά να μένει από ενέργεια έκλεισε το σετ με 6-1 και το ραντεβού με το Ράφα Ναδάλ στον τελικό της Κυριακής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.