Επιβλητικός Τσιτσιπάς, διέλυσε τον Μεντβέντεφ (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τρομερή εμφάνιση, επικράτησε 3-0 σετ (6-3,7-6,7-5) του Ντανίλ Μεντβένετφ στα προημιτελικά του Roland Garros και είναι ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό.

Αυτή, ήταν η δεύτερη νίκη του Στέφανου στις 8 πλέον αναμετρήσεις που έχει δώσει με τον Ρώσο σε όλες τις επιφάνειες ενώ στο χώμα το “σκορ” έγινε 2-0. Στη φετινή σεζόν έφτασε τις 38 νίκες (38-8), διευρύνοντας κι άλλο το προβάδισμά του αφού δεύτερος στη σχετική λίστα παραμένει ο Άντρει Ρούμπλεφ, που έχει 29 (29-9).

Το παιχνίδι:

Στα πρώτα γκειμς της αναμέτρησης, και οι δύο παίκτες κρατούσαν εύκολα το σερβίς τους. Ωστόσο, στο δεύτερο σέρβις γκειμ του Ρώσου, ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρεικ παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα για τη κατάκτηση του πρώτου σετ. Χαρακτηριστικό ήταν, πως σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος είχε 84% στο πρώτο σερβίς και το 88% των πόντων κατέληγαν σε αυτόν.

Έχοντας λοιπόν τον απόλυτο έλεγχο και παίζοντας κυριαρχικό τέννις, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 1-0 κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-3.


Το πρώτο βήμα είχε γίνει και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης μπήκε δυνατά και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Συγκεκριμένα, κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του στο τρίτο γκειμ του σετ σημειώνοντας το 2-1.

Ωστόσο, η αντίδραση αναμενόμενα θα ερχόταν από την άλλη πλευρά ως έναν βαθμό. Ο Μεντβέντεφ πήρε πίσω το μπρεικ στο 3-2 και ισοφάρισε άμεσα σε 3-3 φέροντας σε ισορροπία το σετ.

Με το σκορ να ήταν στο 5-4 υπέρ του Μεντβέντεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσωσε δύο σετ πόιντ και από το 15-40 δεν έχασε πόντο με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα πολύ σημαντικό γκειμ.

Εν συνεχεία, το σετ κατέληξε στο ται μπρεικ. Εκεί, ο Έλληνας πήρε τους πρώτους τρεις πόντους και έβαλε τις βάσεις για το 2-0. Και πράγματι, αυτό συνέβη αφού με 7-3 στη συγκεκριμένη διαδικασία, ο Τσιτσιπάς έγραψε το 2-0 και έγινε το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση της νίκης.


Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ αμφότεροι οι παίκτες κρατούσαν δύσκολα το σερβίς τους. Και αυτός που την “πάτησε” αρχικά ήταν ο Στεφ καθώς ο Μεντβέντεφ έκανε μπρεικ στο 2-2 και πήρε το προβάδισμα.

Με το σκορ στο 2-4 όλα άλλαξαν όμως. Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε και πάλι κυριαρχικός στο γήπεδο και με τελειότητα στα χτυπήματα του πήρε δύο συνεχόμενα γκειμ με “love”. Έτσι, ισοφάρισε σε 4-4 και “έκοψε” εκ νέου τα φτερά του Ρώσου.

Ακολούθως, οι αθλητές κράτησαν τα σερβίς τους και με το σκορ στο 6-5 υπέρ του Τσιτσιπά και 40-0 υπέρ του Μεντβέντεφ όλα έδειχναν ότι οδεύουμε προς δεύτερο ται μπρέικ. Ωστόσο, ο Στέφανος είχε άλλη άποψη. Πήρε πέντε συνεχόμενους πόντους στο σερβίς του Μεντβέντεφ και έκλεισε εντυπωσιακά ένα ονειρεμένο παιχνίδι.

Σίγουρα, μιλάμε για μια επιβλητική εμφάνιση που αφήνει ακόμα περισσότερες υποσχέσεις πίσω της ενόψει της συνέχειας. Ο δρόμος προς τον τίτλο έχει μικρύνει αρκετά πλέον αλλά δεν είναι εύκολος και το μόνο που πρέπει να κάνει ο Έλληνας πρωταθλητής, είναι να περάσει το εμπόδιο του Σάσα Σβέρεφ στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος θα μπει σε έναν ημιτελικό σε GS ως φαβορί και φυσικά θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε έναν Major τελικό.

Με τη νίκη αυτή, τέλος, θα έχει την ευκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.4 της ATP, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γερμανού στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Τα σετ: 6-3, 7-6(3),7-5


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.