ATX Open: Ιστορικός τελικός και πρώτος τίτλος για Γιουάν!

Η Γιουάν κατέκτησε τον τίτλο στο Τέξας, επικρατωντας στον τελικό της Γουάνγκ με 2-0 σετ 6-4, 7-6(7-4)!

Ιστορικός τελικός στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς για πρώτη φορά δύο κινέζες τενίστριες τέθηκαν αντιμέτωπες σε τελικό επί Αμερικανικού εδάφους!

Κλειδί η υπομονή της Γιουάν και τα λάθη της Γιουάνγκ!

Στο πρώτο σετ, η Γουάνγκ, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την αναμέτρηση, καθώς πήρε νωρίς μπρέικ μετά από hold, για να βρεθεί μπροστά με 2-0. Στη συνέχεια ωστόσο, δεν μπορούσε να κάνει καλό πρώτο σερβίς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τέσσερα διπλά σφάλματα. Η μαχητική Γιουάν, μείωσε σε 2-1 με μπρέικ και ισοφάρισε κρατώντας το σερβίς της.

Η 25χρονη Κινέζα, έκανε νέο μπρέικ, για το 3-2 για να βρεθεί για πρώτη φορά στο σετ, μπροστά στο σκορ!

Η Γουάνγκ, πίεσε για μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, είχε δύο ευκαιρίες(15-40) για να το κάνει αλλά η Γιουάν με εξαιρετικές τοποθετήσεις αλλά και χτυπήματα έσωσε τις ευκαιρίες αυτές και κράτησε το σερβίς της για το 4-2 μετά από 35 λεπτά!

Η Γουάνγκ πίεσε με στόχο να ψάξει για το μπρέικ, το οποίο δεν ήρθε και παρά τις καλές τις προσπάθειες, δύο λάθη έδωσαν το γκέιμ στην Γιουάν για το 5-3 που βρέθηκε μια ανάσα μακριά από το πρώτο σετ.

Στο 5-4 η Γουάνγκ, βρέθηκε να έχει ευκαιρία για μπρέικ(40-30) για να παραμείνει ζωντανή στην διεκδίκηση του πρώτου σετ. Η Γιουάν γύρισε την εις βάρος της κατάσταση και με λάθος της 21 ετών αντίπαλού της, προηγήθηκε 1-0 στα σετ με 6-4 μετά από 56 λεπτά! Η Γουάνγκ ολοκλήρωσε με 2 άσους, 4 διπλά σφάλματα, 58% στο πρώτο σερβίς, 11 winners και 19 αβίαστα λάθη.

Η Γιουάν είχε 56% στο πρώτο σερβίς, 5 winners 11 αβίαστα λάθη και 2 μπρέικ.

Πίστεψε στο θαύμα η Γουάνγκ, πρώτος τίτλος για Γιουάν!

Αρκετά νωρίς στο δεύτερο σετ, η Γιουάν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-40, έσωσε όμως τις δύο ευκαιρίες για μπρέικ και ισοφάρισε σε 1-1 μετά από 13 λεπτά!

Η Γιουάν, κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Γουάνγκ για να κάνει το 2-1 σε 18 λεπτά και να βρεθεί μπροστά!

Στη συνέχεια ωστόσο, δεν μπόρεσε να σερβίρει σωστά, με αποτέλεσμα η 21 ετών αντίπαλός της να πάρει μπρέικ δεύτερο στο ματς και πρώτο σετο δεύτερο σετ για το 2-2 σε 23 λεπτά.

Παρόλ΄αυτά η Γουάνγκ δεν μπόρεσε να κάνει hold και με διπλό σφάλμα, ακολούθησε νέο μπρέικ για την Γιουάν που πήρε το προβάδισμα με 3-2 σε 26 λεπτά.

Η Γιουάν, κατάφερε να σπάσει και πέμπτη φορά το σερβίς της Γουάνγκ, για να κάνει το 5-2 σε 38 λεπτά και να βρεθεί πολύ κοντά στον πρώτο της τίτλο!

Την ώρα που ήθελε ένα καλό σέρβις γκέιμ για να τελειώσει το ματς η Γιουάν, έκανε λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στην Γουάνγκ να πάρει μπρέικ για το 5-3!

Στην συνέχεια η Γιουάν βρέθηκε να έχει τρία championship points, όμως η Γουάνγκ έδωσε μάχη και ισοφάρισε σε 40-40. Μάλιστα έκανε το hold για το 5-4!

Η 22χρονη έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία, πήρε ένα ακόμη μπρέι για το 5-5, κάνοντας φοβερή επιστροφή στο ματς! Έπειτα κράτησε το σερβίς της αν και δόθηκε ευκαιρία για μπρέικ στην Γιουάν για το 6-5 και την ολική ανατροπή! Το hold της Γιουάν έστειλε το δεύτερο σετ σε tie break, εκεί που θα ξεκαθάριζε το τοπιό για το δεύτερο σετ.

Η 25χρονη προηγήθηκε 6-1, η Γουάνγκ μειωσε σε 6-4, όμως το Γιουάν έκλεισε το ματς για το 7-4 μετά από 2 ώρες!

Η Γιουάν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της, σε ένα ιστορικό τελικό, πρώτο ανάμεσα σε Κινέζες σε αμερικανικό έδαφος!

Η Γιουάν είχε 14 winners, 24 UE, 5 μπρέικ, ενώ η Γουάνγκ, 8 DF, 20 winners, 36 UE και 4 μπρέικ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.