Σπουδαία Σάκκαρη συνεχίζει αήττητη και…«ονειρεύεται» στο Τέξας!

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Ονς Ζαμπέρ, βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου στα WTA Finals και πλέον συγκεντρώνεται για τα ημιτελικά!

Η Μαρία Σάκκαρη, ήταν απλά καταπληκτική κόντρα στην Ονς Ζαμπέρ, το νούμερο 2 στον κόσμο.

Η Τυνήσια αθλήτρια, ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Μαρία Σάκκαρη και μάλιστα σε Straight sets, δηλαδή με 2-0 για να βρεθεί στην δεύτερη θέση του ομίλου. Η νίκη της Σαμπαλένκα κόντρα στην Πεγκούλα νωρίτερα, είχε κάνει δώρο την πρωτιά στην Ελληνίδα και το μόνο που χρειάζονταν η αθλήτρια από την Λευκορωσία, ήταν η Σάκκαρη να πάρει έστω ένα σετ κόντρα στην Ζαμπέρ ώστε να τερματίσει αυτή στην δεύτερη θέση.

Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά για το νούμερο 2. Η Μαρία Σάκκαρη αν και ξεκίνησε με τρία διπλά σφάλματα στο πρώτο γκέιμ, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στην Τυνήσια να ψάξει μπρέικ, βρήκε γρήγορα τα πατήματά της, τον ρυθμό της και τον καλό της εαυτό.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Ζαμπέρ βρέθηκε σε κακή ημέρα, με πολλά λάθη και άστοχες επιλογές, βοήθησαν την 27χρονη Ελληνίδα να φτάσει σε μπρέικ στο 3-1 ενώ έσπασε και δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της και στο 5-1.

Η Ζαμπέρ, με 19 αβίαστα λάθη στο πρώτο σετ, 8 γουίνερς αλλά και 2 άσους, κατάφερε να διατηρήσει τις ελπίδες της ζωντανές, κάνοντας αυτή μπρέικ για το 5-2.

Η Μαρία Σάκκαρη πάντως, έπαιξε σπουδαίο τένις σε όλο το ματς και έδωσε γρήγορη απάντηση σπάζοντας το σερβίς της Ζαμπέρ για να γράψει τον επίλογο στο πρώτο σετ με 6-2 μετά από 35 λεπτά. Η Ελληνίδα είχε ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς 64% 5 γουίνερς και 5 μόλις αβίαστα λάθη.

Βεβαίως το 1-0 στα σετ για την Σάκκαρη, σήμαινε πως η Ζαμπέρ δεν μπορούσε πλέον να διεκδικήσει κάτι από τον όμιλο. Θα περίμενε κανείς πως απαλλαγμένη από το άγχος θα έβρισκε ρυθμό και θα επέστρεψε στο γνωστό, καλό της, αγωνιστικό επίπεδο.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Πολλά λάθη, με το μπάκχαντ αλλά και το φόρχαντ να μην λειτουργούν και να προδίδουν σε πολλές περιπτώσεις την Τυνήσια.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ακόμη και στα καλά χτυπήματα της Ζαμπέρ, η Μαρία Σάκκαρη, κυνηγούσε κάθε μπαλιά και έγινε σπουδαίες απαντήσεις.

Η 27χρονη Ελληνίδα, χρειάστηκε ένα μπρέικ στο 3-1, έπειτα κράτησε το σέρβις γκέιμς της για να φτάσει σε γρήγορη νίκη μετά από 33 λεπτά στο δεύτερο σετ για το 6-3!

Η Μαρία Σάκκαρη από τότε που δημιουργήθηκαν οι όμιλοι στα Finals, το 2003, έγινε μόλις η 8η αθλήτρια που κερδίσει σε διαδοχικά σετ τα τρία ματς που έδωσε, μετά τις Μορεσμό, Σαραπόβα, Ενάν, Ζβονάρεβα, Σερίνα Γουίλιαμς και Σβιτόλινα!

Παράλληλα η εκπληκτική Μαρία, έφτασε τις 15 παρουσίες σε ημιτελικά τις τελευταίες δύο σεζόν, όσους και η Ίγκα Σβιόντερ!

Η Σακκαρη, αποφεύγει το νούμερο ένα την Ίγκα Σβιόντερ στα ημιτελικά και ππεριμένει το νικητή της αναμέτρησης, Καρλονί Γκαρσία, Ντάρια Κασάκτκινα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.