WTA 1000: Σπουδαία Χάλεπ, πήρε το Τορόντο (hls)

Η Σιμόνα Χάλεπ μετά από συγκλονιστικό τελικό με τη Μπεατρίς Χαντάντ Μάια που κρίθηκε στο τρίτο σετ, κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα της τον τίτλο στο Masters του Καναδά κι επιστρέφει στο Top 10 της κατάταξης μετά από έναν χρόνο. 3-6, 6-2, 6-3 το σκορ του τελικού που είχε διάρκεια 2 ώρες και 16 λεπτά.

Ήταν ένας εξαιρετικός τελικός αυτός στο Τορόντο που επιβεβαίωσε την έξοχη εικόνα των δύο φιναλίστ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Μπεατρίς Χάνταντ Μάια που έγινε η πρώτη τενίστρια από τη Βραζιλία η οποία συμμετείχε σε τελικό Masters, άρχισε εκπληκτικά κάνοντας μπρέικ και βρέθηκε να προηγείται με 3-0. Η Σιμόνα Χάλεπ των 42 τελικών στην WTA δεν άργησε να βρει λύσεις, στα αρχικά προβλήματα. Σέρβιρε καλύτερα, άφησε πίσω τα διπλά σφάλματα και “παίρνοντας γρήγορα τη μπάλα” στα χτυπήματα της ελαχιστοποίησε τα περιθώρια αντίδρασης της αντίπαλης της. Αποτέλεσμα στο πρώτο σετ λοιπόν 6-3, μετά από έξι διαδοχικά γκέιμ για τη Χάλεπ.

Άκρως εντυπωσιακή η συνέχεια για τη Χάνταντ Μάια που κυριάρχησε στο δεύτερο σετ με όπλο το καλύτερο βελτιωμένο πρώτο σερβίς της και τους κερδισμένους πόντους πίσω από αυτό αλλά και την έξοχη απόδοση της στη βασική γραμμή. Τα πάντα όμως άλλαξαν στο καθοριστικό τρίτο σετ. Η Βραζιλιάνα έχοντας φτάσει στο 1-1 σετ, επένδυσε μεγάλη προσπάθεια να βρει μπρέικ στην αρχή του τρίτου, αλλά η Χάλεπ ήταν εκείνη που το πέτυχε πρώτη, ενώ όταν η αντίπαλη της το πήρε πίσω, η Ρουμάνα ξαναχτύπησε.

Παίζοντας τένις που θύμιζε τις καλύτερες εκδοχές της η Χάλεπ διαχειρίστηκε τη σφοδρή επιθυμία της Βραζιλιάνας να φτάσει στον πρώτο τίτλο Masters της καριέρας της για να κατακτήσει για τρίτη φορά τον τίτλο στον Καναδά, με τις δύο προηγούμενες το 2016 και το 2018 να είναι στο Μόντρεαλ.

Με αυτή τη νίκη η Χάλεπ ανεβαίνει στο νούμερο 6 της WTA ενώ η Χαντάντ Μάια θα σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο νούμερο 16.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.