Η Οσάκα στο θρόνο (video)

Μετά το Αμερικάνικο Όπεν, η Ναόμι Οσάκα πρόσθεσε στην συλλογή της και το Αυστραλιανό Όπεν και σε ηλικία 21 ετών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά το Αμερικάνικο Όπεν, η Ναόμι Οσάκα πρόσθεσε στην συλλογή της και το Αυστραλιανό Όπεν και σε ηλικία 21 ετών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η προηγούμενη τενίστρια που είχε πάρει το δεύτερο γκραν σλαμ στο αμέσως επόμενο τουρνουά  μετά το παρθενικό της τίτλο, ήταν η Τζένιφερ Καπριάτι πριν από 18 χρόνια.

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό που διεξήχθη το Σάββατο στη Μελβούρνη, η γιαπωνέζα τενίστρια νίκησε την Πέτρα Κβίτοβα με 7-6(2), 5-7, 6-4 και κατέκτησε τον τίτλο στο απλό του πρώτου κατά χρονολογική σειρά γκραν σλαμ κάθε έτους. Μάλιστα, ήταν μόλις η 12η συμμετοχή της σε γκραν σλαμ.

Χάρη στην επιτυχία της, εκθρόνισε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης την Σιμόνα Χάλεπ. Πριν από το γκραν σλαμ της Αυστραλίας, η Οσάκα είχε φθάσει έως το Νο4. Δεν είναι υπερβολή πως χαρακτηρίζεται ως το παιδί-θαύμα του γυναικείου τένις. Τρέχει, πλέον, ένα σερί 14 νικών σε γκραν σλαμ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με 5-4 και είχε τρεις ευκαιρίες για να πάρει τον τίτλο. Ωστόσο, η Κβίτοβα κατάφερε να μείνει ζωντανή στον τελικό, κατακτώντας τρία γκέιμ στη σειρά και παράλληλα το δεύτερο σετ με 7-5.

Στο σημείο εκείνο η Οσάκα δάκρυσε και πήγε στα αποδυτήρια για να ηρεμήσει. Όταν επέστρεψε, είχε ανακτήσει τη συγκέντρωσή της και παίζοντας εξαιρετικά, πήρε το καθοριστικό σετ. Δικαίωσε έτσι όλους όσοι υποστηρίζουν πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γυναικείο τένις τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, η 28χρονη Τσέχα θα ανέβαινε για πρώτη φορά στην καριέρα της στην 1η θέση μονάχα αν κατακτούσε τον τίτλο. Το τέλος του τουρνουά την βρίσκει στη 2η θέση, όπου είχε ανέβει και το 2011 μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον.  

Ωστόσο, είναι εκπληκτικό το επίτευγμα της Κβίτοβα να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο τένις, μετά την επίθεση που είχε δεχθεί πριν από δύο χρόνια στο σπίτι της στην Πράγα, όταν και μαχαιρώθηκε στο αριστερό της χέρι με το οποίο κρατάει τη ρακέτα. Τότε, λίγο έλειψε να σταματήσει την επαγγελματική καριέρα της. Αλλά δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε πέρσι στα κορτ πιο δυνατή από ποτέ, κατακτώντας έξι τίτλους. Ο τελικός στη Μελβούρνη ήταν ο πρώτος της σε γκραν σλαμ μετά από 4,5 χρόνια, όταν και είχε πάρει το δεύτερο Γουίμπλεντον νικώντας άνετα στον τελικό την Τζίνι Μπουσάρ. 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.