Οι παίκτες που πήγαν από το… ναδίρ στο ζενίθ

Με αφορμή τη μεγάλη ανατροπή του Γιάνικ Σίνερ κόντρα στον Ντάνιιλ Μεντβέντεφ στον τελικό του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ 2024, ας ανατρέξουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις που τενίστες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατέκτησαν το Grand Slam.

Ο Γιάνικ Σίνερ κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του κόντρα στον Ντάνιιλ Μεντβέντεφ, σε έναν εντυπωσιακό τελικό στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο Ιταλός επέστρεψε από το κατά του 0-2 σετ και κατάφερε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή, που του χάρισε τον τίτλο. 

Με αφορμή αυτό, ας ανατρέξουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις που τενίστες κατέκτησαν κάποια Grand Slam όντας 0-2 πίσω στον τελικό. 

Αναλυτικά:

  • Ο Πρώτος που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Μπιόρν Μποργκ, στο Roland Garros του 1974. Θύμα του τότε ήταν ο Μανουέλ Οράντες. 
  • Την σκυτάλη από τον Μποργκ πήρε ο Ίβαν Λεντλ στο Γαλλικό Όπεν του 1984, κόντρα στον Τζον ΜάκΕνρο. 
  • Δεκαπέντε χρόνια έπρεπε να περάσουν για συμβεί κάτι αντίστοιχο. Ο Άντρε Αγκάσι το πετυχαίνει κόντρα στον Αντρέι Μεντβέντεφ στον τελικό Roland Garros του 1999. 
  • Για ακόμη μία φορά μια τέτοια μεγάλη ανατροπή θα συμβεί στο γαλλικό Grand Slam. Ο Γκαστόν Γκαούντιο επανέρχεται από 2-0 σετ κόντρα στον Γκιγιέρμο Κόρια. 
  • Δεκαέξι χρόνια μετά ήρθε η ώρα να ζήσουμε μια τέτοια μεγάλη ανατροπή εκτός Γαλλίας. Ο Ντόμινικ Τιμ κατακτά το US Open του 2020 κόντρα στον Αλεξάντερ Σβέρεφ. 
  • Θύμα μιας τέτοιας τέτοιας ανατροπής, έπεσε το 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται μπροστά 2-0 σετ στον τελικό του Roland Garros κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως στο τέλος δεν καταφέρνει να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.
  • Ο τελευταίος που πέτυχε κάτι αντίστοιχο πριν το Σίνερ, ήταν ο Ράφα Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2022 και πάλι απέναντι στον Ντάνιιλ Μεντβέντεφ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.