Τζόκοβιτς – Πολ 3-0: Στον τελικό διά περιπάτου ο Νόλε!

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Australian Open, καθώς ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Τόμι Πολ με 3-0 σετ και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα βρει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 25χρονος Αμερικανός τενίστας ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φετινού Grand Slam της Μελβούρνης, καθώς έφτασε μέχρι την τετράδα του τουρνουά, παίζοντας καταπληκτικό τένις, όμως απέναντι στον θρύλο Νόλε δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Πολ κατάφερε να προβάλει αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ, αφού από εκεί και πέρα ο Σέρβος, κάτοχος 21 τίτλων Grand Slam, έκανε… περίπατο (7-5, 6-1, 6-2) και έβαλε πλώρη για τον 10ο  τίτλο στην καριέρα του στο Australian Open.

Άλλωστε ο Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει ποτέ στα ημιτελικά (10/10), αλλά ούτε και στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας το απόλυτο μέχρι τώρα με 9/9. Ο κυριακάτικος τελικός θα είναι ο 33ος της καριέρας του σε Grand Slam τουρνουά και αν καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο θα φτάσει τους 22 major τίτλους, όσους έχει και ο Ράφαελ Ναδάλ.

Στα του αγώνα, λοιπόν, ο Νόλε μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 5-1 και όλα έδειχναν πως θα έχει πολύ εύκολο έργο, όμως τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ο Πολ έβγαλε πραγματική αντίδραση, «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Σέρβου και ισοφάρισε σε 5-5, όμως δεν κατάφερε να «κλέψει» το σετ, με τον Τζόκοβιτς να το κατακτά με 7-5 και έκανε ακόμη break.

Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που ο Αμερικανός κατάφερε να προβάλει αντίσταση, αφού η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Νόλε. Ο Τζόκοβιτς μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο σετ, έκανε δύο break στο σερβίς του αντιπάλου του, στο δεύτερο και στο τέταρτο game και «καθάρισε» το σετ με 6-1, κάνοντας με σχετική άνεση το 2-0.

Κάπως έτσι κύλησε και το τρίτο σετ. Break από τον Τζόκοβιτς με το… καλημέρα (πρώτο και τρίτο game), προβάδισμα με 4-0 και ουσιαστικά… φινάλε. Ο Πολ δεν είχε ούτε τα ψυχικά αποθέματα, ούτε τις λύσεις για να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τον Νόλε να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Australian Open, εκεί όπου τον περιμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.