Τσιτσιπάς: «Η στιγμή να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να καταφέρω»

Πιο αποφασισμένος από ποτέ να φτάσει στην κατάκτηση του Australian Open εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Χατσάνοφ.

Ο Έλληνας τενίστας θυμήθηκε το πρώτο του ταξίδι το 2015 στη Μελβούρνη, κάλεσε την Άννα Βίσση στον τελικό της Κυριακής και τόνισε πως έχει φτάσει η στιγμή να αποδείξει τι πραγματικά αξίζει.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το 2023 θα είναι διαφορετική χρονιά για μένα, το πιστεύω. Έχω μεγάλη πίστη ότι θα διαφορετικά σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά. έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να μπορέσω να παίζω σε αυτά τα γήπεδα και έχει μπει πολύ κόπος και ιδρώτας ώστε να καταφέρω αυτά που έχω καταφέρει. Για μένα είναι στιγμή να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να πετύχω με το παιχνίδι μου. Είναι και θέμα εγωισμού. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο γήπεδο κάθε μέρα, έχω λιγότερη ανάγκη για ρεπό. Κάθε μέρα έχω όρεξη να μπω στο γήπεδο και να προπονηθώ, να κάνω κάτι χρήσιμο που να μπορεί να με βοηθήσει και όλα ξεκινούν από εκεί. Ελπίζω να δούμε πολλά νέα παιδιά από τη χώρα μας σύντομα να παίζουν στα juniors σε σλαμ, γιατί και η δική μου πορεία ξεκίνησε από εδώ στα juniors. Θα είναι μεγάλη μου χαρά να δώσω στα νέα αυτά τα παιδιά κάποιες από τις δικές μου εμπειρίες και γνώσεις. Είμαι ακόμα νέος, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ ωραίο αυτό το συναίσθημα να μοιράζομαι κάτι τέτοιο με νέα παιδιά, αλλά και με κάποια παιδιά που είναι λίγο μεγαλύτερα».

Για το αν έχει οραματιστεί την είσοδό του στο ΟΑΚΑ για το Davis Cup ως νικητής του Australian Open: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι το αυστραλιανό, δεν πάει το μυαλό μου τόσο μακριά ακόμα. Η επιστροφή στις εγκαταστάσεις μού φέρνει αναμνήσεις από τότε που ήμουν μικρός και είχα πάει να δω έναν αγώνα επίδειξης με τον Παγδατή. Θα ήταν όμορφη στιγμή να αφουγκραστώ όλα αυτά τα συναισθήματα και να μου δοθεί η ευκαιρία να το μοιραστώ με την ομάδα του Davis Cup, αλλά ας μείνουμε στο αυστραλιανό για την ώρα».

Για την πρώτη του συμμετοχή στο Australian Open ως junior το 2015: «Πέρασα πολλά για να φτάσω ως εδώ. Ήταν δύσκολες στιγμές γιατί τότε που ξεκίνησα, το 2015, η χώρα μας ήταν ακόμα επηρεασμένη από την οικονομική κρίση και η οικογένειά μου επίσης. Είχα αυτό το όνειρο να ξεφύγω και να φτιάξω μια δική μου ζωή μέσα από το τένις, να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες. Ήξερα ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να το κάνω. Δεν είχα άλλη εναλλακτική. Έβαλα τα πάντα για να χτίσω αυτό που έχω χτίσει μέχρι στιγμής και πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια. Κάποια χρόνια που δεν ήμουν σίγουρος ότι είμαι αρκετά καλός, κυρίως επειδή κάποιες φορές δεν πήγαινε όπως θα ήθελα. Είμαι χαρούμενος που έχω ολοκληρωθεί ως άνθρωπος μέσα από αυτό το άθλημα».

Ποια Ελληνίδα σταρ θα καλούσε στο γήπεδο την Κυριακή«Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια από την Ελλάδα είναι η Άννα Βίσση, οπότε θα ήταν ωραίο να τη βλέπαμε στα γήπεδα. Γιατί όχι;».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.