Χατσάνοφ – Τσιτσιπάς 1-3: Με… φόρα στον τελικό ο Στέφανος!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε πιο αποφασισμένος από ποτέ στον ημιτελικό του Australian Open, ξεπέρασε το εμπόδιο του Καρέν Χατσάνοφ με 3-1 σετ και την Κυριακή (29/1) θα διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

 Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, επιβεβαίωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έδειξε χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές του αγώνα και επικράτησε με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 του Ρώσου, κλείνοντας θέση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Εκεί, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Τόμι Πολ (10.30) και θα διεκδικήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του, στη δεύτερη παρουσία του σε Major τελικό, μετά από εκείνον του Roland Garros το 2021, όταν είχε ηττηθεί με 3-2 από το Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος τενίστας στους άνδρες μετά το 2006, που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς του Australian Open. Το είχε καταφέρει πρώτος ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ, την τριετία 2004 – 2006, σε ηλικία 24 ετών. Έκτοτε, κανένας κάτω των 25 ετών, δεν μπόρεσε να το πετύχει, με τον Έλληνα πρωταθλητή να καταρρίπτει αυτό το ρεκόρ.

Στα του αγώνα, ο Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και στο 8ο game κατάφερε να πετύχει το πρώτο break στο σερβίς του Χατσάνοφ για να προηγηθεί με 5-3, όμως η αντίδραση του Ρώσου δεν άργησε να έρθει. Λίγο τα λάθη του Στέφανου, λίγο η πίεση που άσκησε ο Χατσάνοφ και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα, βρήκε ξανά το καλό του σερβίς και έκανε το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ για 8 game υπήρχε απόλυτη ισορροπία. Όπως και στο πρώτο, Τσιτσιπάς και Χατσάνοφ κρατούσαν σχετικά εύκολα το σερβίς τους (4-4), με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το break στο 9ο game και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα με 5-4. Σέρβιρε για το 2-0 κι αυτή την φορά δεν έδωσε περιθώρια στον Ρώσο να «απαντήσει» και με το 6-4 έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Τσιτσιπάς έκανε break… με το καλημέρα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 3-1, δείχνοντας έτοιμος να φτάσει άνετα στο 3-0. Κι ενώ είχε το σερβίς για τη νίκη, ο Xατσάνοφ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 5-5 δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη συνέχεια.

Ο Ρώσος πήρε ψυχολογία και προηγήθηκε με 6-5, ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς και όλα κρίθηκαν στο tie break. Εκεί, όπου ο 24χρονος τενίστας προηγήθηκε με 6-4 και είχε δύο ευκαιρίες να κλείσει το ματς, ωστόσο, ο Χατσάνοφ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και με 8-6 να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα.

Κι ενώ ο Ρώσος είχε το μομέντουμ στο παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος στο 4ο σετ. Με γρήγορο break κι αφού διατήρησε το σερβίς του προηγήθηκε 3-0, κρατώντας την κατάσταση στα χέρια του. Κι αυτή την φορά αποδείχθηκε απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του και με 6-3 έφτασε στο 3-1 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.