Ο Μεντβέντεφ «έκλεισε» ξανά το δρόμο του Τσιτσιπά (vid)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-1 σετ (7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1). Στον τελικό θα αντιμετωπίσει το Ράφα Ναδάλ

Ήταν ένα εξαιρετικά ισορροπημένο σετ το εναρκτήριο, που στήριξε την εξέλιξη του στην αποτελεσματικότητα των σερβίς και των δύο αθλητών. Περισσότερο κινδύνεψε σε μία περίπτωση αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά, όμως ο Έλληνας με φανταστικές επιλογές διέγραψε και τα τέσσερα break point του αντίπαλου του.

Μένοντας στη βασική γραμμή ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προσπάθησε να παγιδέψει τον αντίπαλο του σε μεγάλα ράλι αναζητώντας τη λανθασμένη επιλογή. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να τον μετακινήσει από τη ζώνη άνεσης και χρειάστηκε να επιστρατεύσει ποικιλία χτυπημάτων αλλά και ανάληψη ρίσκου.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie break με τον Έλληνα να αρχίζει τη διαδικασία καλύτερα και να ανεβαίνει στο 4-1. Ο Μεντβέντεφ βρήκε βοήθεια από το σερβίς του μείωσε σε 4-3, έκανε μίνι μπρέικ για το 4-4 κι έφτασε στην κατάκτηση του με 7-5.

Το δεύτερο σετ άρχισε με μπρέικ από τον Τσιτσιπά ο οποίος κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του βρέθηκε στο 2-0 και το 3-1. Από το σημείο εκείνο όμως και μετά ο Μεντβέντεφ πήρε τα ηνία του σετ και έφτασε σε προβάδισμα 4-3, ωστόσο η αντίδραση του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετική, καθώς βρήκε στο ένατο γκέιμ νέο μπρέικ και κράτησε εκ νέου το σερβίς του στο απαιτητικό δέκατο για να κλείσει το σετ με 6-4.

Αυτή η ισοφάριση έφερε και το ξέσπασμα στου Μεντβέντρεφ, ο οποίος αποκάλεσε… γατάκι τον διαιτητή!

Το τρίτο σετ δεν άλλαξε την πλοκή, με τους δύο τενίστες να στηρίζονται στην αποτελεσματικότητα του σερβίς τους. Με το Ρώσο να σερβίρει πρώτος και να φτάνει στο 5-4 η απαίτηση για τον Έλληνα να κρατήσει το σερβίς του ήταν αδιαπραγμάτευτη. Ο Μεντβέντεφ κατάφερε να κάνει μπρέικ κατακτώντας όχι μόνο το σετ (6-4) αλλά και το δικαίωμα να σερβίρει πρώτος στο τέταρτο.

Σε αυτό ο Ρώσος κυριάρχησε πλήρως, κατέκτησε όλους τους κρίσιμους πόντους, έκανε μπρέικ δύο φορές και μετά από δυόμιση ώρες αγώνα και το σκορ στο 5-1 βρέθηκε σε ματς πόιντ. Με την ψυχολογία εκτοξευμένη δε χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια κι έφτασε στην πρόκριση με 3-1 σετ.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει το Ράφα Ναδάλ που αναζητά τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του για να μείνει μόνος του στην κορυφή της σχετικής λίστας την οποία μοιράζεται τώρα με τον Ρότζερ Φέντερερ και το Νόβακ Τζόκοβιτς.

Την ίδια ώρα ο Μεντβέντεφ έγινε ο πρώτος Ρώσος τενίστας που συμμετέχει σε δύο διαδοχικούς τελικούς Grand Slam


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.