Φριτζ-Τσιτσιπάς 2-3: Παλικαρίσια ανατροπή και έτοιμος για δόξα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε παρών στο πιο κρίσιμο σημείο και με μία απίθανη ανατροπή συνεχίζει στο Αυστραλιανό Όπεν! Ο Γιανίκ Σίνερ τον περιμένει στα προημιτελικά και ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει να το κάνει όπως το 2019 και το 2021 και να προκριθεί στην τετράδα.

Ένας ακόμη άθλος από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αρνήθηκε να ηττηθεί απόψε στην Rod Laver Arena και στο πέμπτο σετ κατόρθωσε να προκριθεί στην 8άδα του Αυστραλιανού Όπεν για τρίτη φορά στην καριέρα του. Οι δύο προηγούμενες το 2019 και το 2021, όταν σταμάτησε στα ημιτελικά. Φέτος στοχεύει ακόμη πιο πάνω αλλά κοιτάει το κάθε βήμα ξεχωριστά.

Επόμενος αντίπαλος του, ο Γιανίκ Σίνερ. Ο νεαρός Ιταλός, νούμερο 10 στον κόσμο παίζει εκπληκτικό τένις στην Μελβούρνη και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για τον Έλληνα πρωταθλητή την Τετάρτη (26/01).

Ο Τάιλερ Φριτζ έκανε ένα εκπληκτικό ματς στην πρώτη του παρουσία στους «16» και αν είχε σταθεί λίγο πιο τυχερός και ψύχραιμος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βρεθεί στα προημιτελικά. Όμως, ο ψυχωμένος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν προηγήθηκε σε κανένα σημείο του ματς εκτός από τα τελευταία δέκα λεπτά, κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον στόχο.

Το ματς:

Ο Τέιλορ Φριτζ μπήκε στο πρώτο σετ πιο δυνατά και με τα χτυπήματα του να συνδυάζουν αρμονικά δύναμη και ακρίβεια, έφτασε σε δύο break point. Ο Τσιτσιπάς άντεξε και έκανε το 3-2, σβήνοντας τις δύο ευκαιρίες του Αμερικανού. Δεν τα κατάφερε όμως στο αμέσως επόμενο service game του. Ο Φριτζ έφτασε εκ νέου σε διπλό break point και πήρε… κεφάλι στο σκορ (4-3). Στη συνέχεια του σετ τα δύο σερβίς δεν έσπασαν και ο Φριτζ έκανε το 1-0 με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, Τσιτσιπάς και Φριτζ έφτασαν σβηστά στο 5-4 υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή, υπερασπιζόμενοι εξαιρετικά τα σερβίς τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους δύο δεν έφτασε σε κάποιο break point στα εννέα πρώτα γκέιμ του σετ. Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έκανε την επίθεση του και έφτασε στο πρώτο break point του! Ο Έλληνας πρωταθλητής άντεξε στην πίεση και έκλεισε το σετ με μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά από μία ώρα και 16 λεπτά παιχνιδιού.

Το τρίτο σετ δεν είχε καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα καθώς και οι δύο τενίστες φάνηκαν ολίγον τι εξουθενωμένοι από την υπερπροσπάθεια. Ήδη από το ξεκίνημα ο Τσιτσιπάς βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα break point αλλά κατόρθωσε να κάνει το 1-0. Στην συνέχεια οι δύο τενίστες διατήρησαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους, μέχρι το έβδομο γκέιμ. Εκεί ο Αμερικανός πίεσε τον Τσιτσιπά και με το έβδομο break point του στο σετ κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα (4-3)! Τελείωσε μάλιστα το σετ με δύο love service game για ακόμη ένα 6-4.

Ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοση του στο τέταρτο σετ! Όντας με την πλάτη στον… τοίχο έπρεπε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι του και βρήκε το σθένος να το κάνει. Το πολυπόθητο μπρέικ ήρθε στο όγδοο γκέιμ του σετ, στην δεύτερη ευκαιρία του Έλληνα στο σετ. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ κατόρθωσε να αντέξει στην πίεση, να σβήσει δύο break point του Φριτζ και να τελειώσει το σετ με 6-3, επιστρέφοντας από το 15-40 στο οποίο είχε φτάσει ο Αμερικανός. Μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα το παιχνίδι ήταν πλέον ισόπαλο (2-2).

Στο πέμπτο και κομβικό σετ, οι δύο τενίστες δεν είχαν τις δυνάμεις να πιέσουν υπερβολικά το σερβίς του αντιπάλου. Όπως ήταν φυσιολογικό έβαλαν σε πρώτο πλάνο να υπερασπιστούν τα σερβίς τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την προσπάθεια για μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς όμως είχε τα ψυχικά αποθέματα και στο πιο κομβικό σημείο του ματς έκανε το μπρέικ. Ο Φριτζ δεν άντεξε στην πίεση που άσκησε το νούμερο τέσσερα του κόσμου και λύγισε με 6-4 στο πέμπτο σετ μετά από 3 ώρες και 23 λεπτά αγώνα.

Τα σετ: 6-4, 4-6, 6-4, 3-6, 4-6

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Match Center του Novasports.gr

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.