Τσιτσιπάς: «Χρειάστηκε να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού μου και το έκανα»

Στις διαφορές στην επιφάνεια με το Μόντε Κάρλο στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στον Όφνερ αλλά και στο τι χρειάστηκε να κάνει για να ξεκινήσει θετικά το τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Όφνερ με 2-0 σετ (6-4, 7-5) στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά της Βαρκελώνης και ανέφερε πως το έκανε επειδή άλλαξε κατά τη διάρκεια του αγώνα, τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα:

«Οι συνθήκες στη Βαρκελώνη είναι διαφορετικές σε σχέση με το Mόντε Κάρλο, το χώμα είναι διαφορετικό, ένιωσα πολύ αργό το γήπεδο. Προσπάθησα να παίξω με έναν τρόπο που δεν είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα κι έτσι έπρεπε να τον αλλάξω μέσα στο ματς. Γι’ αυτό προσπάθησα να μπω μέσα στο γήπεδο, να παίξω λίγο γρηγορότερα και πιο κοντά στην βασική γραμμή, κάτι που πήγε καλύτερα. Κατάφερα να βρω λύσεις κι αυτό είναι το σημαντικό. Είχα έναν καλό αντίπαλο σήμερα, έπαιζε πολύ καλά. Το καλύτερο σε αυτό ήταν ότι αντεπιτέθηκα, σέρβιρε για το σετ και ξεκίνησα να παίζω περισσότερο με τους δικούς μου όρους, κάτι που μου έδωσε τη νίκη. Ήταν περίεργο γιατί ξεκίνησα το ματς και φαινόταν ότι θα είχα πολλές ευκαιρίες να πάρω εύκολους πόντους, φαινόταν πως η μπάλα του έφευγε περισσότερο από τη δικιά μου. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε σχέση με το Mόντε Κάρλο, τις έβλεπα πιο «βαριές», πιο αργές, η μπάλα δεν αναπηδούσε τόσο πολύ όσο στο Mόντε Κάρλο, οπότε χρειαζόταν να βάλω περισσότερη ενέργεια και δύναμη στο χτύπημά μου για να έχω τα ίδια αποτελέσματα. Μου πέρασε απ’ το μυαλό κάποια στιγμή ότι θα έπρεπε να βρω άλλον τρόπο για να κερδίσω, γιατί ο συγκεκριμένος δε φαινόταν να λειτουργεί με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως μερικές μέρες πριν. Κατάφερα και βρήκα μια τακτική που με βοήθησε και μου έδωσε πόντους. Σ’ αυτό οφείλεται η νίκη σήμερα, ότι βρήκα τη λύση όταν χρειάστηκε, πήρα την απόφαση γρήγορα και την εκτέλεσα καλά, κάτι που μου βγήκε σε καλό».

Για το τι συνέβη στο 3-5 είπε:

«Δεν άλλαξα κάτι στο παιχνίδι μου, προσπαθούσα να είμαι επιθετικός και να παίζω όσο πιο κοντά στις γωνίες γινόταν, αλλά ένιωθα ότι η μπάλα μου δεν είχε αρκετή ενέργεια. Ο αντίπαλός μου έδειχνε πιο άνετος με την μπάλα μου και αυτό σε κάνει να νιώθεις ένα μειονέκτημα όταν ξεκινάς τον πόντο στο σερβίς. Με το που σταμάτησα να σκέφτομαι έτσι και αφοσιώθηκα στο να βρω τις λύσεις και όχι να σκέφτομαι τα προβλήματα, τότε το παιχνίδι άλλαξε αμέσως».

Ενώ για τη λανθασμένη πρόβλεψή του για την πορεία του Ράφα Ναδάλ πρόσθεσε:

«Δε με πειράζει να κάνω λάθος, δεν είμαι εδώ για να παίζω στοίχημα ή να κάνω προβλέψεις. Ο Ράφα είχε κάποιους τραυματισμούς στο παρελθόν, αλλά πάντα επιστρέφει, ειδικά στη Βαρκελώνη, είναι το αγαπημένο του τουρνουά, είναι στο σπίτι του. Σήμερα είδα λίγο τον αγώνα, ο Ντε Μινόρ έπαιζε πολύ καλά. Τα φαβορί θα έλεγα ότι είναι ο Ντε Μινόρ, o Ρουντ, εγώ… τρεις-τέσσερις παίκτες θα παλέψουμε για τον τίτλο. Δεν ξέρω αν ο Ρουντ και ο Ντε Μινόρ προβάλλονται λιγότερο, αλλά ξέρω ότι είναι δυο εξαιρετικοί παίκτες. Το τουρνουά δεν έχει τελειώσει και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος».

Κλείνοντας μίλησε και για τον αυριανό του αντίπαλο, τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα:

«Έχω παίξει στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο παίκτη, είναι μαχητής, τρέχει πολύ και το μεγαλύτερό του όπλο στο γήπεδο είναι το πόσο πεισμώνει και παλεύει συνεχώς, χωρίς να τα παρατάει ποτέ. Η δουλειά μου είναι να μπω μέσα με σοβαρότητα και να συνεχίσω με το παιχνίδι που έχω χτίσει αυτή τη στιγμή και να συνεχίσω να βρίσκω λύσεις μέσα στον αγώνα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.