Τσιτσιπάς: «Όταν αισθάνομαι υγιής, όλα μπαίνουν στη θέση τους»

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε εν όψει του Miami Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το Miami Open και σύμφωνα με τον Έλληνα τενίστα ο ίδιος θέλει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα από εκείνη του Indian Wells. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ελπίζει ότι δε θα αντιμετωπίσει πρόβήμα τραυματισμού λόγω του χεριού του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προετοιμασία του εν όψει Maiami Open:

«Όλα βελτιώνονται και οδεύω προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να παίξω χωρίς πόνο και απλώς να μπορέσω να βγω έξω και να δείξω κάτι διαφορετικό από το Indian Wells. Ελπίζω να παίζω και μην σκέφτομαι πολύ το χέρι μου».

Για τον στόχο του εν όψει του τουρνουά:

«Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να έχω στο τένις. Όταν αισθάνομαι υγιής, όλα μπαίνουν στη θέση τους.
Απολαμβάνω τον εαυτό μου στο γήπεδο, γίνομαι δημιουργικός, μπορώ να κάνω το παιχνίδι μου και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου σε αυτό το τουρνουά, απλά να παίξω χωρίς πόνο και να δω πώς θα ανταποκριθεί το χέρι μου αυτές τις επόμενες μέρες».

Για το πώς αισθάνεται που βλέπει τενίστες της γενιάς του, όπως οι Αλκαράθ και Μεντβέντεφ, να πρωταγωνιστούν:

«Είμαι χαρούμενος για αυτούς».

Για τη ζωή του εκτός γηπέδου:

«Είμαι πολύ ανοιχτός στο να είμαι λίγο πιο χαλαρός και όχι τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια, συγκρίνοντας τον με εκείνον πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια όταν άρχισα. Ήμουν εξαιρετικά πειθαρχημένος. Όχι ότι δεν είμαι τώρα, αλλά μερικές φορές μπορώ να τα παρατήσω. Για παράδειγμα, μπορεί να περνούσα δύο ολόκληρες εβδομάδες κλειδωμένος στο δωμάτιό μου και δεν πήγαινα πουθενά. Επιτρέπω στον εαυτό μου λίγη περισσότερη ελευθερία τώρα και νομίζω ότι με ωφέλησε πολύ και μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και ως άνθρωπος και να μην είμαι 100% επικεντρωμένος στο τένις κάθε εβδομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας