Ρούμπλεφ – Τσιτσιπάς 2-1: Κατάρρευση και ανατροπή! (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στην ημιτελική φάση των ATP Finals μετά την ήττα 2-1 απ΄τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του Αντρέι Ρούμπλεφ στο δεύτερο και τρίτο σετ της αναμέτρησης για τον κόκκινο όμιλο των ATP Finals του Τορίνου και ηττήθηκε 2-1 σετ (6-3, 3-6, 2-6), αν και κατέκτησε το πρώτο σετ στο ματς. Ο Ρώσος θα συνεχίσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, την ώρα που ο Έλληνας τενίστας ολοκληρώνει με πικρό τρόπο μια σπουδαία σεζόν.

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δέκα winners και κανένα αβίαστο λάθος (!) ήταν ο απολογισμός του Στέφανου Τσιτσιπά σ’ ένα απίθανο πρώτο σετ το οποίο κατέκτησε 6-3 απέναντι στον Ρούμπλεφ μέσα σε μόλις μισή ώρα παιχνιδιού. Ο Έλληνας τενίστας ήταν καταιγιστικός και έδειξε πως μπορεί να τελειώσει το ματς γρήγορα και μαζί να τσεκάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του ATP Finals. Είναι χαρακτηριστικό πως τα στατιστικά του Τσιτσιπά ήταν σχεδόν τέλεια σε πρώτο και δεύτερο σερβίς (100% εύστοχος στο δεύτερο σερβίς, 93% επιτυχία στο πρώτο, 88% επιτυχία στο δεύτερο), ενώ παράλληλα κέρδισε 13 πόντους σε υποδοχή, ενώ ο Ρούμπλεφ μόλις δύο.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΛΕΦ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ βρήκε την ψυχραιμία και τον τρόπο για να αναχαιτίσει την κεκτημένη ταχύτητα του Στέφανου Τσιτσιπά και να ισοφαρίσει 1-1 στα σετ. Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε με το ίδιο σκορ, 6-3 στα γκέιμ, για να στείλει το ματς στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Ο Ρούμπλεφ ήταν πιο ουσιαστικός στο σερβίς του με καλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε πρώτο και δεύτερο σερβίς απ’ τον Τσιτσιπά, ενώ βελτίωσε πολύ την υποδοχή του που υπήρξε “αχίλλειος πτέρνα” στο πρώτο σετ. Ο Ρούμπλεφ έπαιξε πιο συντηρητικά στο σερβίς και αυτό δημιούργησε προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ράλι, στον ρυθμό των οποίων δεν ανταπεξήλθε ο Τσιτσιπάς.

ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΟΥΜΠΛΕΦ

Το τρίτο σετ κύλησε ιδανικά για τον Ρούμπλεφ, καθώς ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να το διαχειριστεί πνευματικά και ηττήθηκε 6-2 στα γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς ρίσκαρε χωρίς επιτυχία και είχε νευρικότητα στο σερβίς (η κάμερα συνέλαβε “άβολες” στιγμές με το box του), την ώρα που ο Ρούμπλεφ κατόρθωσε να πάρει τα κομβικά break points (3ο και 7ο game) και παράλληλα να μην πιεστεί στα δικά του service games (0/0 break points saved).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ρούμπλεφ επί του Τσιτσιπά μετά από δύο συνεχόμενες νίκες του Έλληνα τενίστα, αλλά και πέμπτη συνολικά στη μεταξύ τους παράδοση, με τον “Στεφ” να προηγείται με έξι επικρατήσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.