Αλκαράθ: “Δεν ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος για τα Slams”

Ο Κάρλος Αλκαράθ μίλησε για το νικηφόρο ξεκίνημα στο στο 250άρι τουρνουά του Ούμαγκ, τη συμμετοχή του στα Grand Slam, αλλά και την διαχείριση της πίεσης.

“Ήταν ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται στο αποτέλεσμα. Ο Νόρμπερτ έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ο 1ος γύρος κάθε τουρνουά δεν είναι ποτέ εύκολος, οπότε έπρεπε να συνηθίσω τις συνθήκες. Ήταν δύσκολο για μένα, αλλά στο τέλος βρήκα έναν τρόπο να παίξω καλύτερα και να πάρω τη νίκη.

Όταν αντιμετωπίζεις την πρόκληση ενός Grand Slam, το θεμελιώδες είναι η ψυχική δύναμη γιατί για να αντιμετωπίσεις αγώνες 4 ή 5 ωρών, πρέπει να είσαι πολύ προετοιμασμένος. Νομίζω ότι δεν ήμουν στα καλύτερά μου σε αυτή τη συγκεκριμένη πτυχή και δεν ήξερα πώς να χειριστώ την πίεση και τα νεύρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είμαι πλήρως ανανεωμένος σωματικά και ψυχικά από αυτό που συνέβη στο Αμβούργο και είμαι έτοιμος για την υπεράσπιση του τίτλου στο Ούμαγκ. Μου αρέσει πολύ αυτή η διοργάνωση, μου αρέσει να έρχομαι γιατί υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα και μπόρεσα να χαλαρώσω για λίγες μέρες και να κάνω νέα πράγματα, όπως τζετ σκι”, δήλωσε ο ταλαντούχος Ισπανός τενίστας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.