Τσιτσιπάς-Νταβίντοβιτς Φοκίνα 2-0: Το Μόντε Κάρλο είναι του… Στέφανου! (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε πλήρως στο Μόντε Κάρλο και ολοκλήρωσε μια «μαγική» εβδομάδα με τον δεύτερο τίτλο του Masters! Ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στον εκπληκτικό Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έκλεισε το παιχνίδι σε 1 ώρα και 36 λεπτά (3-6, 6-7).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι για δεύτερη σερί φορά πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο! Ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και μέσα σε 1 ώρα και 36 λεπτά πανηγύρισε τον όγδοο τίτλο της καριέρας του. Η ελληνική σημαία και πάλι ψηλά στο Μόντε Κάρλο με τον 23χρόνο τενίστα να πανηγυρίζει μια ακόμη σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

Το παιχνίδι:

Ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έκανε πρώτος μπρέικ (2-1). Κάπου εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να βρίσκει ρυθμό και όταν αυτό συμβαίνει, ελάχιστοι παίκτες στον κόσμο μπορούν να αναχαιτίσουν το νούμερο 5 του κόσμου. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε πίσω το μπρέικ κατευθείαν (2-2) και έχασε μόνο ένα ακόμα γκέιμ ως το φινάλε του σετ (6-3).

Στο δεύτερο σετ η κατάσταση αντιστράφηκε. Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά, με την κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του πρώτου σετ. Έκανε το μπρέικ με το «καλημέρα» και έφτασε γρήγορα στο 2-0. Ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα όμως είχε απαντήσεις. Το νούμερο 46 του κόσμου με διαφορετική ψυχολογία ανέτρεψε την κατάσταση, πήρε πίσω το μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσε να αλλάξει και πάλι το μομέντουμ και στο ένατο γκέιμ έκανε το πολυπόθητο μπρέικ όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κλείσει το παιχνίδι. Ο Φοκίνα με τεράστια ψυχικά αποθέματα ισοφάρισε σε 5-5 και έδωσε νέα παράταση στην αγωνία. Οι δύο τενίστες έλυσαν την διαφορά στο τάιμ-μπρέικ, όπου ο Στέφανος κυριάρχησε ολοκληρωτικά και το κατέκτησε με 7-3!

Τα σετ: 3-6, 6-7

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.