Τζόκοβιτς: Συνεχίζει στο Ντουμπάι

Το 12Χ12 στους προημιτελικούς του Ντουμπάι, σε ισάριθμες παρουσίες του στο τουρνουά των Εμιράτων, πανηγύρισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Κάρεν Χατσάνοφ και θέλει ακόμη άλλες τρεις νίκες για να πανηγυρίσει τον 6ο του τίτλο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και 87ο συνολικά στην τεράστια καριέρα του.

Νίκη, που ενώ έδειχνε πως θα ερχόταν άκοπα για τον Σέρβο, τελικά χρειάστηκε το τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ για να πάρει την πρόκριση. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου προηγήθηκε εύκολα με 1-0 (6-3) κι ενώ είχε το προβάδισμα με 4-2 στα γκέιμς του δεύτερου, ο Ρώσος αντέδρασε κι έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, όπου ο «Νολε» κατάφερε να επικρατήσει με 7-6 (2) μετά από μία ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Στους προημιτελικούς του τουρνουά ο 34χρονος Τζόκοβιτς θα βρει απέναντί του τον Γίρι Βέσελι (νο 123 στην παγκόσμια κατάταξη) και (θεωρητικά) εύκολα ή, δύσκολα αναμένεται να περάσει στους ημιτελικούς. Ο Τσέχος έκανε την έκπληξη νωρίτερα απέναντι στο νο 8 του ταμπλό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, τον οποίο νίκησε «καθαρά» με 2-0 (6-2, 6-4).

Ήταν η 991η νίκη του Τζόκοβιτς στο tour και η 14η στα τελευταία 15 ματς που έχει δώσει. Υπέστη τη μοναδική του ήττα στις 20 Νοεμβρίου 2021 από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους ημιτελικούς των ΑΤΡ Finals.

Να σημειωθεί ότι με την επικράτησή του επί του Χατσάνοφ, ο κάτοχος 20 τίτλων grand slam παραμένει «ζωντανός» για να διατηρηθεί στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ταυτόχρονα ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ντανίιλ Μεντβέντεφ, για να τον προσπεράσει.

Για να συμβεί αυτό ο Ρώσος (νο2 στον κόσμο) θα πρέπει να πάρει το τρόπαιο στο Ακαπούλκο, έτσι ώστε ν΄ ανέβει στο ρετιρέ της ATP, καθώς σε περίπτωση που ο Σέρβος κατακτήσει τον τίτλο στο Ντουμπάι και ο Μεντβέντεφ δεν στεφθεί πρωταθλητής στο Μεξικό, τότε δεν θα υπάρξει καμμία απολύτως αλλαγή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.