Ο Φέντερερ έγινε γήινος…(vids)

Μια πρωτόγνωρη εικόνα αντικρίζει σήμερα όποιος παρατηρήσει την κατάταξη της ATP με τον σπουδαίο Ελβετό τενίστα να είναι εκτός της πρώτης δεκάδας!

Είχε προαναγγελθεί και προφανώς έγινε πραγματικότητα, καθώς οι αριθμοί είναι ψυχροί και δεν αλλάζουν. Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι εκτός της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης της ATP! Δράστης ο Χούμπερτ Χουρκάτς. Ο άνθρωπος που άφησε συνέχειας Wimbledon το περασμένο καλοκαίρι τον 40χρονο θρύλο του τένις.

Η σφραγίδα μπήκε με την πρόκριση του Πολωνού στον τρίτο γύρο του Indian Wells (τελικώς έφτασε έως τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ). Ο 24χρονος γράφει ιστορία, αφού είναι μόλις ο δεύτερος Πολωνός που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της ελίτ του τένις μετά τον Βόιτσεκ Φίμπακ το 1977. Ο Χούρκατς είχε εκκινήσει τη σεζόν στο νούμερο 34. Sorry Χούμπερτ αλλά το άρθρο γράφεται για τον Φέντερερ κι όχι για εσένα…

Ο Ελβετός πληρώνει την αγωνιστική απραξία του. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί μόλις 19 φορές στο Tour. Απολογισμός: 14 νίκες και 5 ήττες μοιρασμένες σε 6 τουρνουά. Η αλήθεια είναι πως εάν η Covid-19 δεν είχε «παγώσει» τα ranking της ATP, τότε ο Φέντερερ θα βρισκόταν αυτή τη στιγμή στο νούμερο 76. Η τριπλή αρθροσκόπηση στο δεξί γόνατο μαζί με τα 40 χρόνια στην πλάτη του, δεν του αφήνουν μεγάλα περιθώρια δράσης.

Ύστερα από 1.736 ημέρες μένει εκτός της πρώτης δεκάδας. Είχε ξανασυμβεί τον Ιανουάριο του 2017. Όλοι το σκέπτονται, ουδείς τολμά να το ψελλίσει. Ήρθε η ώρα της αποχώρησης; Την απάντηση την έχει μόνο ο ίδιος. Ο κάτοχος των 20 grand slam δε θα φύγει ποτέ από την πίσω πόρτα. Μπορεί να έγινε…γήινος με την 11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά οι θεοί μένουν πάντα στον Όλυμπο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.