Τσιτσιπάς – Χατσάνοφ 2-0: Δώρο γενεθλίων η πρόκριση στους ‘8’. (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήμερα των γενεθλίων του νίκησε τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Master στο Τορόντο του Καναδά όπου θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ.

Στους ‘8’ θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (13/8, 18.00) που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-3). Μετά το τέλος του αγώνα έγραψε στην κάμερα της ATP, “Pray for Greece” στέλνοντας μήνυμα στους πυρόπληκτους.

O 23χρονος πήρε σχετικά εύκολα το εναρκτήριο σετ που κατέκτησε μέσα σε 39′ λεπτά. Μόλις στο 2ο service game του Χατσάνοφ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το break περνώντας μπροστά (3-1). Εν συνεχεία κατόρθωσε με ευκολία να κρατήσει τα επόμενα service game του και να απλοποιήσει την κατάσταση (5-2). Ο Χατσάνοφ προσπάθησε να ξαναμπεί στο σετ, κυνήγησε με αξιώσεις ένα break όμως ο Τσιτσιπάς κράτησε κλείνοντας το σετ (6-3) εκμεταλλευόμενος τα 15 αβίαστα λάθη του αντιπάλου του.

Ιδανικό ξεκίνημα στο 2ο σετ με break στο service game του Χατσάνοφ με τον Τσιτσιπά να μπαίνει στη θέση του οδηγού για ακόμα μια φορά (0-1). Το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης κράτησε το service του και πήρε μαξιλάρι (0-2). Ο Τσιτσιπάς που έχει πάρει τον αέρα του Χατσάνοφ, κατόρθωσε να φέρει στα μέτρα του το ματς κάνοντας ακόμα ένα break στο 7ο game (2-5). Στο 8ο game κράτησε και μετά από 1 ώρα και 19 λεπτά να προκριθεί στα προημιτελικά (2-6).

Ο Κατσάνοφ είχε επικρατήσει 2-0 σετ στον ρωσικό “εμφύλιο” του συμπατριώτη του Ασλάν Καράτσεφ, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ (2-1 σετ).

Εντωμεταξύ, ο Τσιτσιπάς πλέον είναι αήττητος απέναντι στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τόκιο πετυχαίνοντας την 4η νίκη του σε ισάριθμα ραντεβού. Τέλος, θυμίζουμε πως πριν από τρία χρόνια ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο Master του Καναδά χάνοντας από τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ (2-0).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.