Ξέσπασε ο Σάντσες

Στον τερματισμό πανηγύρισε και έβγαλε μια δυνατή κραυγή για την επιτυχία του. Λίγο αργότερα όμως, στην απονομή «έσπασε» στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου και τη στιγμή της αποθέωσης από 80.000 φιλάθλους ξέσπασε σε κλάματα.

Στον τερματισμό πανηγύρισε και έβγαλε μια δυνατή κραυγή για την επιτυχία του. Λίγο αργότερα όμως, στην απονομή «έσπασε» στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου και τη στιγμή της αποθέωσης από 80.000 φιλάθλους ξέσπασε σε κλάματα. Ο Φέλιξ Σάντσες από τη Δομινικανή Δημοκρατία αναδείχθηκε για 2η φορά στην καριέρα του «χρυσός» Ολυμπιονίκης, μετά το 2004 στην Αθήνα, σε ηλικία 34 ετών και 342 ημερών. Η επιτυχία του αυτή τον κάνει τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που κέρδισε μετάλλιο στο αγώνισμα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Βρετανού Λέοναρντ Τρέμιερ από το 1908, όταν είχε συμπληρώσει 33 χρόνια και 356 ημέρες ζωής. Ήταν πριν από 104 χρόνια. Επίσης έγινε ο 4ος αθλητής που κερδίζει δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 400μ εμπόδια.
Μετά τη νίκη του ο Σάντσες ρωτήθηκε για την αντίδραση των ανθρώπων στην Δομινικανή Δημοκρατία και απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Δεν πρόκειται να είναι μεγάλη. Το 2001 και το 2003 στα Παγκόσμια πρωταθλήματα όλοι ανέμεναν τη νίκη μου, τώρα κανείς δεν το περίμενε αυτό στο Λονδίνο. Πολλοί άνθρωποι έλεγαν ότι έπρεπε να έχω αποσυρθεί, αλλά τους διέψευσα. Όλοι αυτοί θα το γιορτάζουν τώρα».
Αμέσως μετά τον τερματισμό ο Σάντσεζ έβγαλε μια φωτογραφία μέσα από τη φανέλα του και τη φίλησε. Το 2008 στο Πεκίνο είχε χάσει τη γιαγιά του Λίλιαν. «Ηθελα να την κάνω υπερήφανη, γι΄ αυτό έχω το όνομά της στα σπάικς μου. Την ημέρα που πέθανε στο Πεκίνο έσπασε η καρδιά μου. Γι’ αυτό έτρεξα με την εικόνα κοντά στην καρδιά μου», είπε ο σπουδαίος αυτός αθλητής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.