Ο Όσκαρ Πιστόριους θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα σε λίγες ημέρες, με τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σε ερώτηση σχετικά με σχόλιο του παλιού «χρυσού» Ολυμπιονίκη των 400μ, Μάικλ Τζόνσον, ότι τα προσθετικά άκρα είναι πιθανόν να του δίνουν πλεονέκτημα έναντι των αρτιμελών αθλητών, είπε:
«Η μοναδική πρόσθετη βοήθεια που έχω, είναι από τη σκληρή προπόνηση που κάνω και άλλες θυσίες που υποβάλλομαι. Τα προσθετικά άκρα έχουν κατασκευαστεί και χρησιμοποιούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην δίνουν κανέναν πλεονέκτημα και είμαι πολύ χαρούμενος που τα χρησιμοποιώ.
Όσο για τους στόχους του στο Λονδίνο, δείχνει αρκετά ρεαλιστής, αφού απαντά: «Αν καταφέρω να τρέξω στα ημιτελικά θα ήμουν ευτυχισμένος. Δεν θα σταματήσω όμως στο Λονδίνο, αφού βασικός μου στόχος είναι οι Αγώνες στο Ρίο. Οι σπρίντερ τα πηγαίνουν καλύτερα μεταξύ 27 και 29 ετών και εγώ το 2016 θα είμαι 29. Η συμμετοχή μου πάντως στο Λονδίνο αποτελεί τα μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου και είμαι χαρούμεος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου».
Για το αν θεωρεί τον εαυτό του ως αθλητή των Ολυμπιακών ή παραολυμπιακών Αγώνων είναι σαφής: «Αφού είμαι στους Ολυμπιακούς, θεωρώ τον εαυτό μου ως αθλητή Ολυμπιακών Αγώνων. Όταν είμαι στους Παραολυμπιακούς θεωρώ τον εαυτό μου αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων. Στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου κέρδισα τρία χρυσά μετάλλια και είχα ενθουσιαστεί από τη διοργάνωση».
Σε ερώτηση για τη στιγμή που θα θελήσει να σταματήσει να μιλά για τα προσθετικά άκρα, είπε: «Αυτό εναπόκειται πάνω απ΄ όλα παιδιά σε εσάς, τους δημοσιογράφους. Εξαρτάται από τον τρόπο που καλύπτεται το ρεπορτάζ. Θα πρέπει να δείξετε ότι τα προσθετικά άκρα υπήρχαν πολύ καιρό πριν εγώ αρχίσω να τρέχω. Φυσικά και το θέμα αυτό ανήκει σε εσάς».
Ο «Blade Runner» του στίβου, όπως είναι το προσωνύμιό του, είπε ακόμη ότι όταν σταματήσει την καριέρα του θα του άρεσε να πάει στο Πανεπιστήμιο, αφού αυτή τα στιγμή δεν τα καταφέρνει και τα δύο μαζί και να σπουδάσει αρχιτεκτονική, ενώ τόνισε ότι η μητέρα του τον επηρέασε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.
Τέλος για τη διαμάχη που είχε για χρόνια με την IAAF στην προσπάθειά του να γίνει δεκτός στις διοργανώσεις της, είπε ότι υπήρξε μια αντιδικία, αλλά από τότε τα πράγματα έχουν διανύσει πολύ δρόμο και πλέον έχει αποκτήσει το σεβασμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας.